Het is Zélie, een maji vanwege haar zwarte huid en witte haar, gelukt de magie terug te brengen in Orïsha. Maar niet alleen de vervolgde maji, ook hun onderdrukkers beschikken nu weer over hun magie. Amari vecht mee met de maji, maar haar broer en toekomstig koning Inan is een geduchte vijand.
Sujet
Magie
Titre
Vrees en wraak
Auteur
Tomi Adeyemi 1994-
Traducteur
Maren Mostert Renske Groeneveld
Narrateur
Sonja Focketyn  (inlezer) Pol Cuvelier  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Children of virtue and vengeance
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2020
1 cd
Durée
13:59
Éditeur original
HarperCollins
Note
Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het is Zélie gelukt de magie terug te brengen in Orïsha. Maar niet alleen haar volksgenoten, de maji, profiteren van de vrijgekomen krachten. Ook hun onderdrukkers hebben hun magische krachten teruggekregen. Amari vecht mee aan de kant van de maji, maar haar broer en toekomstig koning Inan is een geduchte vijand. Toch is de liefde tussen Zélie en Inan niet helemaal voorbij… De fantasiewereld en mythologie daarvan zijn krachtig uitgewerkt in dit tweede, niet los te lezen deel van The Orïsha Legacy. Het boek opent met een kaart van het rijk Orïsha, gevolgd door een lijst van de majistammen en hun magische krachten en goden. Zélie, Amari en Inan vertellen het verhaal afwisselend als ik-verteller. De spanning is om te snijden, de strijdscènes hard en wreed. Innerlijke spanning is er door de verstoorde verhouding tussen Zélie en Amari en de tussen hen in zittende Tzain. Ook in Inan woedt een tweestrijd. Het verhaal heeft een open einde. In deze trilogie verscheen eerder ‘Bloed en beenderen…Lire la suite

À propos de Tomi Adeyemi

Tomi Adeyemi, née le 1er août 1993 à San Diego en Californie, est une romancière nigéro-américaine et coach en création littéraire. Elle est connue pour son roman De sang et de rage (en), le premier tome de la trilogie Legacy of Orïsha publié par Henry Holt Books for Young Readers. L'ouvrage remporte le prix Andre-Norton pour la science-fiction et la fantaisie pour jeunes adultes en 2018, le prix Waterstones Book en 2019 et le prix Lodestar du meilleur livre pour jeunes adultes en 2019. En 2019, elle est nommée sur la liste Forbes 30 Under 30, et en 2020, le Time la cite parmi les 100 personnes les plus influentes de 2020 dans la catégorie « Pionnières ».

Biographie

Tomi Adeyemi est née le 1er…En lire plus sur Wikipedia