Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Otto-Jan zegt JA tegen slijmen

Tommy Greenwald (auteur), J.P. Coovert (dessinateur), Karin Vanpoucke (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
Otto-Jan houdt echt niet van lezen. Maar als hij geen betere cijfers haalt op school, moet hij van zijn ouders op een vreselijk boekenkamp. Dus bedenkt Otto-Jan een plan. Met veel tips om te leren slijmen. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Schoolleven
Titre
Otto-Jan zegt JA tegen slijmen
Auteur
Tommy Greenwald
Dessinateur
J.P. Coovert
Traducteur
Karin Vanpoucke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Charlie Joe Jackson's guide to extra credit
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2014
270 p. : ill.
ISBN
9789462342040 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Otto-Jan heeft een slecht tussenrapport en zijn ouders vinden dat hij in de zomervakantie op het door hem gehate Boekenkamp moet als zijn cijfers niet drastisch verbeteren. Hij gaat meer tijd aan zijn huiswerk besteden, maar bedenkt ook een slim plan om goede vriendjes te worden met de leraren die vakken geven waarvoor hij geen aanleg heeft. Dit levert humoristische, soms pijnlijke en ook romantische belevenissen op, die Otto-Jan in de ik-vorm vertelt. Tussen de vlot leesbare, verhalende hoofdstukken, met veel dialoog, geeft hij telkens tips over hoe je kunt slijmen, waarbij hij de lezer rechtstreeks aanspreekt. Deze tips zijn in een ander lettertype gedrukt. De grappige karikaturale zwart-witte, stripachtige tekeningen, de dikgedrukte letters en de sterren waarin de hoofdstuknummers zijn afgebeeld, verlevendigen de bladspiegel. Hilarisch boek voor scholieren die, al dan niet, hun cijfers moeten verbeteren. Vervolg op 'Otto-Jan zegt nee tegen lezen'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Otto-Jan zegt JA tegen slijmen

Otto-Jan is een typische nonchalante student. Op de lagere school maakte hij vooral plezier en met zijn gezonde dosis verstand behaalde hij behoorlijke resultaten zonder er al te veel moeite te voor moeten doen. Op de middelbare school ontdekt hij dat zijn werk- en studiehouding veel te wensen overlaten. Na een eerste rapport besluiten zijn ouders om hem tijdens de volgende vakantie naar een ‘boekenkamp’ te sturen. Otto-Jan heeft een paar weken de tijd om voor elk vak een 8/10 te halen zodat hij van zijn ouders dit kamp niet moet ondergaan. Met studeren alleen komt hij er niet voor alle vakken en hij gaat voor het heuse project ‘slijmen bij de leerkrachten’ om zijn 8-en te verdienen. Zal hij daarin slagen? Heel grappig kan je dit boek niet noemen, maar leerlingen van de derde graad van de lagere school zullen het misschien hilarisch vinden. Voor hen is het ook geschreven, niet voor jongeren van Otto-Jans leeftijd. De creativiteit en het gezond verstand dat Otto-Jan wel heeft, maar …Lire la suite