Livre
Néerlandais

De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller

Toni Coppers (auteur)

De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller

Dans la série:
Als commissaris Liese Meerhout van de Antwerpse politie de dader van enkele moorden op het spoor is, lijkt er iets niet te kloppen.
Titre
De vleermuismoorden : een Liese Meerhout-thriller
Auteur
Toni Coppers
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Manteau, 2021 | Autres éditions
313 p.
ISBN
9789022332061

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Spanning IN het najaar

Een man die van lichaam naar lichaam kan springen, een advocaat zonder scrupules, een flik aan de drank, een misdaadjournaliste die afzwaait en een antieke redenaar: keuze te over aan personages voor spannende boeken. Een selectie uit het overvloedige thrilleraanbod van het najaar.

1

Een Brusselse flik in Antwerpen

Vlaamse politieverhalen blijven het goed doen. Jef Geeraerts en Pieter Aspe plaveiden de weg en velen sprongen op de kar. De beste is Toni Coppers, die vorig jaar nog de Hercule Poirotprijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal won metDood water. Een dertiendelige tv-reeks is ingeblikt en wordt in het voorjaar van 2016 op VTM uitgezonden. Daarin speelt Hilde De Baerdemaeker de rol van Liese Meerhout, een Brusselse flik in Antwerpen die met haar team 't Stad vrijwaart van criminele elementen.

De vleermuismoorden is de negende in de reeks. Dit is alweer een politieroman waarin niet alleen het verhaal maar ook de personages de nodige aandacht krijgen. Een busje met Britse zakenlui verongelukt op de Frankrijklei. Geen gewoon ongeval, natuurlijk. Er volgen meer verontrustende sterfgevallen, allemaal van politiemensen of rechters. Ook Liese wordt bedreigd zodat ze moet onderduiken in een hotelletje in de schaduw van de kathedraal.

<…Lire la suite
Liese Meerhout is commissaris bij de Antwerpse politie en wordt ingeschakeld om de moord op een oud-collega te onderzoeken. Er is een signalement van de vermoedelijke dader: een lange magere man op een motor met dichte helm. Wanneer dezelfde dader een rechter vermoordt, er een teamlid wordt vermoord en er een aanslag op haar Lieses leven wordt gepleegd, staat het team voor een groot raadsel. Hoe zijn de slachtoffers met elkaar verbonden? Hoewel Liese de dader herkend heeft, roept dit alleen maar meer vragen op. Zijn ze wel naar de juiste persoon op zoek? De auteur (1961) levert een meesterwerk af met dit achtste deel in de Liese Meerhout-reeks. Door zijn vlotte pen, goede verhaalopbouw en het onafgebroken rappe tempo waarin de moorden gepleegd worden raak je in de ban van de vleermuismoordenaar. Liese is een sympathieke hoofdpersoon die de lezer meezuigt in haar drama. Een must read voor de Liese Meerhout fans, maar ook alle andere thriller liefhebbers zullen hiervan smullen. Van Vlaa…Lire la suite