Livre
Néerlandais

2000 gitaren : de ultieme collectie

Tony Bacon (auteur), Dave Burrluck (auteur), Walter Carter (auteur)
Dit boek biedt een uitvoerig en rijk geïllustreerd overzicht van een fascinerend muziekinstrument: de gitaar. Het is samengesteld door een aantal Amerikaanse en Britse gitaarexperts en gaat in op historische akoestische instrumenten, klassieke gitaren, resonatorgitaren, jazzgitaren, de beroemde elektrische modellen uit de jaren vijftig en zestig en hypermoderne elektrische en akoestische gitaren e
Titre
2000 gitaren : de ultieme collectie / met bijdragen van Tony Bacon, Dave Burrluck, Walter Carter ... [et al.]
Auteur
Tony Bacon Dave Burrluck Walter Carter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
2000 guitars : the ultimate collection
Édition
1
Éditeur
Kerkdriel: Librero, 2012
320 p. : ill.
ISBN
9789089982322 (hardback)
Placing suggestion
786.31 (SISO) Instrumenten - Orkest ; Instrumenten - Orkest (ZIZO)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het formaat van 23 x 36 cm maakt dit boek lastig leesbaar, het maar straalt wel de grandeur van het boek uit. Maar liefst tweeduizend gitaren zijn afgebeeld in kleur met een kleine toelichting. Soms van niet meer dan twee regels, bij gitaren uit grotere fabrieken van enkele pagina’s. De bijdragen zijn geleverd door veertien auteurs, die allemaal vertrouwd zijn met de gitaar. De gitaren staan in alfabetische volgorde van naam. Het boek heeft geen inleiding of toelichting. Na de inhoudsopgave die tevens dienst doet als index, volgt direct de eerste gitaar: de Acoustic. En na de laatste gitaar, de Zon, volgt alleen nog een verantwoording van de herkomst van de foto’s. Daardoor heeft het boek meer iets van een catalogus dan van een boek over gitaren.

À propos de Tony Bacon

Tony Bacon est un auteur britannique né en 1954, spécialisé dans les ouvrages sur la guitare, dont certains ont acquis une notoriété internationale[réf. nécessaire].

Citons[style à revoir]The Ultimate Guitar Book, ou The Guitar Collection, ainsi que de nombreux livres sur les modèles Fender, Gibson, etc., ainsi que sur les guitares basses.

Ses ouvrages sont traduits dans plusieurs langues et font l'objet d'articles[Lesquels ?] de fond dans la presse spécialisée internationale.

Liens externes

Suggestions