Livre
Néerlandais

Gitaar totaal!

Tony Bacon (auteur), Dave Hunter (auteur)
Wetenswaardigheden over de gitaar zoals de bouw van velerlei gitaarmodellen, verschillende speelstijlen met oefeningen en gitaarfabrikanten
Sujet
Gitaren
Titre
Gitaar totaal!
Auteur
Tony Bacon Dave Hunter
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Totally guitar
Édition
1
Éditeur
Utrecht: Veltman, 2010
608 p. : ill.
ISBN
9789048302475 (paperback)
Placing suggestion
786.31 (SISO) Instrumenten - Orkest ; Instrumenten - Orkest (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit kloeke, meer dan twee kilo wegende boek pretendeert alles over de gitaar te bevatten. Er staat inderdaad veel in, ook al door het gebruik van een erg kleine letter. Het boek had beter kunnen heten: 'Gitaarindustrie totaal'. Vooral de bouwers en de fabrikanten van allerlei gitaarmodellen komen aan bod. Het boek bestaat uit drie delen. Een deel over de gitaar: de bouw en de versterking en het onderhoud. Het tweede deel gaat over de verschillende speelstijlen van de gitaar, zoals jazz, country, metal. De stijlen zijn uitgebreid geïllustreerd met notenvoorbeelden en handgrepen. Het laatste deel, ongeveer de helft van het aantal pagina's, behandelt de gitaarfabrikanten. Op elke twee pagina's staan vier tot zes gitaarmodellen afgebeeld in kleur. Hoofdstuk 6 is een uitgebreide verklarende woordenlijst. Ten slotte is er een uitgebreid register. En echte gitaarfreak is ongetwijfeld heel gelukkig met ruim 600 pagina's over zijn favoriete instrument, voor anderen is het gauw te veel van het …Lire la suite

À propos de Tony Bacon

Tony Bacon est un auteur britannique né en 1954, spécialisé dans les ouvrages sur la guitare, dont certains ont acquis une notoriété internationale[réf. nécessaire].

Citons[style à revoir]The Ultimate Guitar Book, ou The Guitar Collection, ainsi que de nombreux livres sur les modèles Fender, Gibson, etc., ainsi que sur les guitares basses.

Ses ouvrages sont traduits dans plusieurs langues et font l'objet d'articles[Lesquels ?] de fond dans la presse spécialisée internationale.

Liens externes

Suggestions