Livre
Néerlandais

De Spiderwick chronicles : een reis door de toverachtige wereld van Duimeldop als gids

Tony DiTerlizzi (auteur), Holly Black (auteur)

De Spiderwick chronicles : een reis door de toverachtige wereld van Duimeldop als gids

Public cible:
9-11 ans et plus
Duimeldop, huismeester van Villa Spiderwick, laat je kennismaken met de toverachtige wereld van 'The Spiderwick chronicles'. In oude brieven kun je geheimen ontrafelen van de mensen die er hebben gewoond. Scrapboek met o.a. oude brieven, envelopjes, uitvouwbare flapjes en veel illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De Spiderwick chronicles : een reis door de toverachtige wereld van Duimeldop als gids
Auteur
Tony DiTerlizzi Holly Black 1971-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Houten: Van Goor, 2008
[30] p. : ill. + uitneembare documenten
ISBN
9789047504535
Placing suggestion
Engels 855.6 (SISO) Over jeugdliteratuur (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In navolging van 'In de ban van de ring' en 'Harry Potter' zijn 'De Spiderwick chronicles' een serie boeken met geheimzinnige figuren, wonderbaarlijke wezens en bovennatuurlijke gebeurtenissen. De huismeester van Villa Spiderwick leidt de lezer in dit scrapboek in de toverachtige wereld van Villa Spiderwick. Er wordt kennisgemaakt met onder andere de bewoners en hun geheimen, het koetshuis en de wonderlijke wezens en gebeurtenissen. Het grote, stevige boek bevat fantasierijke papieren voorwerpen, documenten, uitvouwbare stukjes tekst in allerlei verschillende lettertypes, envelopjes met inhoud en verschillende handschriften. De teksten zijn omgeven door veel foto's van allerlei voorwerpen zoals diploma's, nostalgisch aandoende zwart-witfoto's en tekeningen. Het fantasierijke goed verzorgde boek kan beschouwd worden als een encyclopedie over de Spiderwick-figuren. Daarnaast kunnen er geheimen worden ontrafeld en vind je er informatie over draken, trollen, groezels en dwergen, wisselkin…Lire la suite

De Spiderwick Chronicles

Dit boek is een leuk hebbedingetje voor wie door de Spiderwick-boeken of de -film gebeten is, maar meer ook niet. Het bevat een allegaartje aan documenten in verband met de toverachtige wereld waar Mallory en haar broers mee kennismaakten. Elke dubbele pagina geeft toelichting bij telkens andere personages, zoals Duimeldop, de leden van het gezin Sier, wezens uit een andere wereld, het domein van de trollen, het gruzelvolk en hun kamp, Elvenloo, de dwergen en Mulgaraat. Maar je krijgt ook een dwarsdoorsnede van Villa Spiderwick, een stamboom van de familie of toelichting rond de vreemde gebeurtenissen bij het koetshuis. Het aardmannetje Duimeldop levert commentaar op rijm bij de verzamelde geschriften, brieven, krantenknipsels, illustraties, foto’s, verzamelobjecten en dergelijke meer. Het geheel heeft veel weg van een slordig plakboek dat geenszins een vergelijking kan doorstaan met gelijk ogende boeken zoals dat van Piratologie of Drakologie. Hier en daar zijn er enveloppes (onde…Lire la suite

À propos de Tony DiTerlizzi

Tony DiTerlizzi est un auteur et illustrateur américain de fantasy, né dans le comté de Los Angeles le 6 septembre 1969.

Il a coécrit Les Chroniques de Spiderwick avec Holly Black, et a supervisé l'adaptation cinématographique de la série en 2008 en tant que producteur exécutif. En 2003, il a remporté un Caldecott Honor (récompense un peu inférieure à la Médaille Caldecott) pour son adaptation du poème The Spider and the Fly de la poétesse anglaise Mary Howitt. Il est également connu comme illustrateur de jeux, en particulier pour la gamme Planescape du jeu de rôle Donjons et Dragons et pour le jeu de cartes à collectionner Magic : l'assemblée.

Enfance et éducation

DiTerlizzi naît dans une famille d'artistes, à Whittier (Californie) ; il est l'a…En lire plus sur Wikipedia