Livre
Néerlandais

De Spiderwick chronicles

Tony DiTerlizzi (auteur), Holly Black (auteur), Ineke Lenting (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De tweeling Jared en Simon en hun zus verhuizen naar het afgelegen landgoed van hun oudoom. Daar ontdekken ze allerlei vreemde wezens die niet allemaal even vriendelijk zijn. Vanaf ca. 10 jaar.
Contient
Titre
De Spiderwick chronicles
Auteur
Tony DiTerlizzi Holly Black 1971-
Traducteur
Ineke Lenting
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Spiderwick chronicles
Édition
4
Éditeur
Houten: Van Goor, 2009 | Autres éditions
509 p. : ill.
Note
Het boek bij de film
ISBN
9789047504054 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De tweeling Jared en Simon zijn samen met hun oudere zus Mallory de hoofdfiguren in deze uit vijf boeken bestaande bundel. De auteurs hebben deze vijf boeken vanaf 2003 tot nu geschreven onder de serienaam 'De Spiderwick Chronicles'. In navolging van 'In de ban van de ring' van Tolkien en 'Harry Potter' van Rowling is het thema ook hier geheimzinnige gebeurtenissen en mysterieuze figuren die in de levens van de hoofdpersonen dringen en hun dagelijkse leven beïnvloeden. Elfen, dwergen, kobolden en andere fantasiewezens dringen met geluiden, tekens en daden hun levens binnen. Het boek staat vol met ouderwets aandoende zwart-witillustraties die vaak hele bladzijden beslaan, dikwijls met een versierende omlijsting. Elk hoofdstuk begint met een motto. Vaak eindigt een hoofdstuk met in versvorm gegoten informatie. Vijf delen in een dikke bundel vol spannende verhalen met mysterieuze avonturen en nieuwsgierig makende illustraties. Het boek is uitgegeven naar aanleiding van de verfilming 'The…Lire la suite

De Spiderwick Chronicles filmeditie

In deze filmeditie zijn de vijf Spiderwick-boeken opgenomen: ‘Het geheime boek’, ‘De toversteen’, ‘Het geheim van Lucinda’, ‘De ijzerhoutboom’ en ‘De toorn van Mulgaraat’. De tweeling Jared en Simon Sier verhuizen samen met hun zus Mallory en hun moeder naar het huis van hun tante Lucinda die in een instelling is opgenomen. Hun ouders zijn net gescheiden en de kinderen vinden het grote, vervallen en geheimzinnige huis maar niets. Er gebeuren mysterieuze dingen waarvan Jared meestal de schuld krijgt. De kinderen gaan op onderzoek uit en in een geheime kamer vinden ze een vreemd boek over aardmannen, kobolden en dergelijke meer, getiteld ‘Arthur Spiderwick's veldgids voor de wonderbaarlijke wereld om ons heen’. Ze ontmoeten bizarre wezens, dringen door in de wonderlijke elfenwereld en geraken verstrikt in een kennis- en machtsstrijd die draait om het boek van hun oudoom Arthur Spiderwick, met als inzet de habitat en het voortbestaan van de fantastische creaturen. Er hangt een sfeer v…Lire la suite

À propos de Tony DiTerlizzi

Tony DiTerlizzi est un auteur et illustrateur américain de fantasy, né dans le comté de Los Angeles le 6 septembre 1969.

Il a coécrit Les Chroniques de Spiderwick avec Holly Black, et a supervisé l'adaptation cinématographique de la série en 2008 en tant que producteur exécutif. En 2003, il a remporté un Caldecott Honor (récompense un peu inférieure à la Médaille Caldecott) pour son adaptation du poème The Spider and the Fly de la poétesse anglaise Mary Howitt. Il est également connu comme illustrateur de jeux, en particulier pour la gamme Planescape du jeu de rôle Donjons et Dragons et pour le jeu de cartes à collectionner Magic : l'assemblée.

Enfance et éducation

DiTerlizzi naît dans une famille d'artistes, à Whittier (Californie) ; il est l'a…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque