Livre
Néerlandais

Denken over de twintigste eeuw

Tony Judt (auteur), Timothy Snyder (auteur)
Analyse van de twintigste eeuw, met het accent op politieke en economische ontwikkelingen, in de vorm van een vraaggesprek met de Britse historicus (1948-2010).
Titre
Denken over de twintigste eeuw
Auteur
Tony Judt Timothy Snyder
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Thinking the twentieth century
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Contact, 2013 | Autres éditions
494 p.
ISBN
9789045023700 (paperback)
Placing suggestion
927.3 (SISO) 20ste - 21ste eeuw (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De neerslag van gesprekken met de historicus Tony Judt. Hij krijgt ruim baan, de co-auteur Timothy Snyder beperkt zich tot kritische opmerkingen en vragen. Elk van de negen hoofdstukken begint met biografische gegevens die het mogelijk maken de ontwikkeling van scholing, denken en doen van Judt te volgen. De bespiegelingen betreffen in de parallelle periodes van de twintigste eeuw politieke, sociale, culturele, filosofische ontwikkelingen, de rol en betekenis van Midden- en Oost-Europa, West-Europa, Engeland en de Verenigde Staten. Bijzondere aandacht is er voor de positie van de joden. Veel aandacht ook voor economische ontwikkelingen en theorieën. Het accent ligt voortdurend op de rol en plichten van de intellectueel en de universitaire wereld. De overdenkingen zijn naast verhalend overwegend sterk analytisch en theoretiserend van aard en veronderstellen een zeer grote belezenheid bij de lezer. Met name van belang voor historici, journalisten en studenten geschiedenis. Met boekenlij…Lire la suite

À propos de Tony Judt

Tony Judt (2 janvier 1948 à Londres - 6 août 2010 à New York) est un historien, écrivain et professeur britannique. Spécialiste de l'Europe et directeur de l'Erich Maria Remarque Institute de l'Université de New York (directeur dès 1995), il contribue fréquemment à la New York Review of Books.

Biographie

Né en 1948, Tony Robert Judt est élevé dans l'East End de Londres par une mère, Stella Sophie Dudakoff (Londres, 1921), dont les parents (Jeannette Greenberg et Solomon Dudakoff) ont émigré de Russie et un père belge, Joseph Isaac Judt (passeport Nansen, né à Anvers, en 1907, de Ida Avigail et Enoch Yudt), qui descend d'une lignée de rabbins lituaniens.

Judt suit les cours de l'Emanuel Schoo…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions