Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Mijn favoriete sprookjesboek

Tony Ross (auteur)

Mijn favoriete sprookjesboek

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Zeven bekende en minder bekende sprookjes zoals 'Repelsteeltje', 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Elfengeschenken' worden op geheel eigen wijze naverteld. Met veel grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Mijn favoriete sprookjesboek / herverteld en geïll. door Tony Ross
Auteur
Tony Ross
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
My favourite fairy tales
Édition
1
Éditeur
Mechelen: Baeckens Books, 2010
92 p. : ill.
ISBN
9789052474458 (hardback)
Placing suggestion
Humor (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De Britse illustrator en prentenboekenmaker heeft een indrukwekkend oeuvre op zijn naam staan en daar komen nu sprookjesbundels bij, waarin bekende en minder bekende sprookjes door hem zijn hertaald en rijkelijk voorzien van zwierige, kleurrijke illustraties. In deze bundel zijn zeven sprookjesbewerkingen opgenomen, waaronder een geheel eigen versie van 'De Bremer Stadsmuzikanten' en 'Repelsteeltje'. De humoristische tekst laat zich goed voorlezen aan jonge kinderen. In de vele grote illustraties worden de grappige details nog eens benadrukt. Er is gebruikgemaakt van typografische grapjes. Op dezelfde manier uitgevoerd is 'Eerste gekke sprookjesboek'*, met acht verhalen. De verhalen zijn lekker eng, maar de auteur weet goed maat te houden, zonder het karakter van de verhalen aan te tasten. Dat maakt deze bundel geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Mijn Favoriete Sprookjesboek

De ondertitel is hier niet zonder belang: 'Herverteld door Tony Ross'. Wie Tony Ross een beetje kent weet dat het dan om een aparte, eigenzinnige en grappige manier van vertellen gaat. En het boek stelt niet teleur. Er staan bekende en minder bekende sprookjes in. 'De Polder Kobold', kende ik niet. De oude Marie zoekt elke dag weer naar iets waardevols om te verkopen. Met het weinige dat ze vindt, is ze altijd tevreden. Maar op een dag vindt ze zowaar een pot vol goud. Na veel gesjouw ontdekt ze dat het goud veranderd is in zilver. Ik heb weer geluk, denkt ze, want zilver is minder waard dan goud. Dus zal ik nu niet beroofd worden. Het duurt niet lang of het zilver is een roestige klomp ijzer geworden en tenslotte wordt het een steen. En Marie blijft even gelukkig, ook als het allemaal een grap van de Polder Kobold blijkt te zijn. Zij is dan immers de enige die een echte Polder Kobold gezien heeft!
'De Bremer stadsmuzikanten' dromen van heel andere instrumenten dan in het bekend…Lire la suite

À propos de Tony Ross

CC BY-SA 4.0 - Image by Edwardx

Anthony Lee Ross, dit Tony Ross né le 10 août 1938, est un illustrateur et auteur de littérature d'enfance et de jeunesse britannique.

Après avoir étudié à l'école d'art de Liverpool, il se lance dans un prolifique carrière d'illustrateur.

Il a illustré plusieurs romans de Richmal Crompton (série William), Jeanne Willis, Dominique Demers (série Une aventure de Mlle Charlotte), Francesca Simon (série Horrible Henri) ou Paula Danziger (série Lili Graffiti).

Il a reçu le Deutscher Jugendliteraturpreis en 1986.

Il enseigne l'illustration à l'école polytechnique de Manchester.

Il écrit et illustre seul plusieurs albums. Sa série Petite Princesse a été adaptée sous forme de série télévisée d'animation, Petite Princesse. Avant de devenir auteur illustrateur, il voulait devenir pilote d'avion.

En lire plus sur Wikipedia