Livre
Néerlandais

Bijna iedereen kon omvallen

Toon Tellegen (auteur), Anne Van Buul (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Fantasievolle verhalen over een bijzondere dierensamenleving, waar dingen gebeuren die ook in de mensenwereld kunnen voorkomen. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Anders zijn
Titre
Bijna iedereen kon omvallen
Auteur
Toon Tellegen
Dessinateur
Anne Van Buul
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Muntinga, 2009 | Autres éditions
164 p. : ill.
ISBN
9789041750129

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Klassiekers, prijsbeesten en beloftes

De eerstelingen in de reeks 'Rainbow jeugd'Rainbow, een imprint van Muntinga die eerder verschenen succesvolle boeken van andere uitgeverijen opnieuw uitbrengt in pocketvorm, heeft in de loop der jaren een stevige positie verworven op de (pocket)boekenmarkt. 'De Russische Bibliotheek' of de vertalingen van Jane Austens klassiekers met het hoogst herkenbare vijfkleurige regenboogje op de boekenrug sieren menig boekenkast van lezers die graag op hun budget letten of andere edities van een werk gewoon te onhandig vinden om mee te nemen. Maarten Muntinga en Maarten Richel (directeuren van uitgeverij Muntinga) lanceerden begin dit jaar een nieuwe reeks in samenwerking met Querido, 'Rainbow Jeugd', waarmee ze voor het eerst op een jong lezerspubliek mikken. Het voorlopige opzet is jaarlijks een zes- à achttal boeken te laten verschijnen die het jonge volkje moeten verleiden om het succesimperium van Rainbow verder uit te breiden. …Lire la suite
Bundeling van verhalen van twee tot drie pagina´s over verschillende dieren in het bos, met name eekhoorn, mier en olifant. Het taalgebruik is eenvoudig, soms poëtisch met veelzeggende dialogen. De auteur, veel begriffeld en winnaar van de Theo Thijssenprijs 1997, zet jong en oud aan het denken met zijn absurdistische verhalen over abstracte begrippen als missen, eenzaamheid, verdriet en verlangen. Kinderen vanaf ca. 10 jaar kunnen de verhalen technisch goed lezen maar de diepere, filosofische gedachte die de schrijver wil verwoorden zal aan de meesten wellicht voorbijgaan. Zonder dit begrip blijft er nog altijd een mooi geschreven verhaaltje over waarvan de clou een beetje in de lucht blijft hangen, maar waarvan de opgeroepen beelden zeker bijblijven. De zwart-witte illustraties zijn enigszins schematisch en op kinderlijke wijze opgezet. Dit boek is bekroond met de Gouden Griffel 1994 en de Libris Woutertje Pieterse Prijs 1994. Vanaf ca. 10 jaar. Gebonden editie in pocketformaat.

Suggestions