Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Op een ochtend vroeg in de zomer

Toon Tellegen (auteur), Sylvia Weve (dessinateur)

Op een ochtend vroeg in de zomer

Public cible:
6-8 ans et plus
Het aardvarken verstopt zich, maar weet niet of iemand hem zoekt. En de beer eet de taarten voor zijn feest zelf op. 23 korte, fantasievolle dierenverhalen, met expressieve illustraties in gedempte kleuren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Op een ochtend vroeg in de zomer
Auteur
Toon Tellegen
Dessinateur
Sylvia Weve
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Querido, 2016
[64] p. : ill.
ISBN
9789045118857 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundel met 23 nieuwe dierenverhalen van Toon Tellegen, van wie eerder werk bekroond is met Gouden Griffels, de Woutertje Pieterse Prijs en twee oeuvreprijzen. Het titelverhaal gaat over het aardvarken dat besluit zich te verstoppen, maar niet weet of iemand hem zoekt. De filosofische inslag, waar Tellegens verhalen om geroemd worden, komt goed uit de verf bij het prachtige verhaal over de eendagsvlieg en dat over de duizendpoot. Mooi ook, hoe de auteur begrippen als ‘er met je verstand niet bij kunnen’ en ‘uit je humeur zijn’ zo weet te concretiseren. En er zijn grappige nonsensverhalen, zoals over de zwaluw op wiens feest iedereen moet vliegen of over de schildpad op wiens schild de andere dieren allemaal tegelijkertijd willen uitrusten. De illustraties van deze bundel zijn van Sylvia Weve; zij kreeg een Gouden Penseel voor ‘Aan de kant, ik ben je oma niet!’. Wat een dynamiek brengt ze in haar lijntekeningen; boven, onder, veel bewegingslijnen, inzetjes, er gebeurt van alles. Het vaa…Lire la suite

Op een ochtend vroeg in de zomer

Over de dieren uit de verhalen van Toon Tellegen weten we dat ze vooral graag feesten, taart eten en thee drinken, bij elkaar op bezoek gaan, brieven schrijven en daarbij voluit filosoferen over kleine en grote levensvragen. Dat is in dit nieuwe prentenboek niet anders. Maar dat de dierenverhalen dit keer door Sylvia Weve geïllustreerd werden, dat is wel uniek! De Gouden-Penseelwinnares koos voor pasteltinten en stopte veel dynamiek en kleinere details in de prenten, wat een grote verrijking is voor de teksten van Tellegen.

Zoals meestal het geval is, gebeurt er amper iets bijzonders in het leven van de dieren. Alhoewel, een storm meemaken is niet alledaags natuurlijk. Een wervelstorm dan nog wel, waarbij alle dieren uit het bos worden weggeblazen. De eekhoorn belandt daardoor op de rug van de walvis en de mier komt zelfs op de maan terecht. Zo absurd, maar o zo subliem! Echt sterk hoe Tellegen dat allemaal kan verzinnen, en het dan nog met originaliteit neerpent ook.
Lire la suite

Suggestions