Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De wraak van Lorre

Tosca Menten (auteur), Elly Hees (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Er komt een papegaai naar Jops huis gevlogen. Hij heet Lorre, heeft een houten poot en zingt graag opera's. Jop en Saar leren hem trucjes. Dan verdwijnt Lorre plotseling. Is hij gewoon weggevlogen, of ontvoerd? En waarom heeft het halve dorp ineens een papegaai?
Sujet
Papegaaien
Titre
De wraak van Lorre
Auteur
Tosca Menten
Dessinateur
Elly Hees
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Goor, 2016 | Autres éditions
172 p. : ill.
ISBN
9789000305797 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In De wraak van Lorre is de hoofdrol weggelegd voor een groene papegaai met een houten poot, die niet alleen kan praten, maar van zijn bazin Mathilde ook prachtig opera heeft leren zingen. Na Mathildes overlijden belandt Lorre bij Jop Poffermans en zijn vader. Met dank aan hun kletsgrage poetsvrouw Elsie Gember weet binnen enkele dagen het hele dorp van Lorres unieke talenten. Als ook platenbaas Tony Panini er lucht van krijgt, heb je de poppen aan het dansen.
Tosca Menten weet de lezer fantastisch mee te trekken in het verhaal. Wanneer Lorre verdwijnt, zijn Jop en zijn vriendin Saar ten einde raad. Als ze Lorre eindelijk terugvinden, blijkt Malle Frits, de sympathieke dorpsgek, door Tony Panini voor zijn karretje te zijn gespannen. Bovendien heeft Lorre naast een houten poot nu ook twee gekortwiekte vleugels — waarmee en passant nog dierenmishandeling aan de kaak wordt gesteld. Dat vraagt om wraak! De gebeurtenissen worden hilarisch wanneer Jop en Saar diverse papegaaien …Lire la suite
Bij Jop thuis komt een groene papegaai aanvliegen waar hij meteen verliefd op wordt. Deze Lorre is wel een heel bijzondere vogel, want hij heeft niet alleen een houten poot, maar kan ook prachtige aria's zingen. Meneer Panoni weet dat ook en wil de papegaai exploiteren, dus biedt hij veel geld om Lorre te kopen. Natuurlijk weigeren Jop en zijn vader dat. Plotseling is Lorre echter verdwenen en dan kost het de verdrietige Jop en zijn beste, slimme vriendin Saar speurwerk en creativiteit om hem terug te vinden en bovendien om meneer Panini een hak te zetten. Buitengewoon humoristisch, spannend en fantasievol verhaal, met veel vaart, woordgrapjes en verrassende dialogen geschreven. Het begint met een terugblik, gedrukt op helgroen papier, terwijl ook de zwartgetekende illustraties met dezelfde kleur groen zijn ingevuld. Door de opmaak hebben de pagina's veel verrassends, zoals handgeschreven briefjes en krantenartikelen. Wat de papegaai zegt, is groen gedrukt. Onder ieder hoofdstuk geeft…Lire la suite

De wraak van Lorre

Op een dag komt er een papegaai bij Jop binnengevlogen. Hij heet Lorre en blijkt heel bijzonder te zijn: hij heeft een houten poot, beschikt over een rijke woordenschat en hij kan heel mooi opera zingen. Lorre verneemt dat hij voorheen verbleef bij een operazangeres, maar zij en haar man zijn jammer genoeg verongelukt. Lorre blijkt erg pienter te zijn en Jop beleeft de grootste pret door hem allerlei nieuwe kunstjes te leren. Toni Panini, een platenbaas, hoort over de zangcapaciteiten van Lorre en wil koste wat het kost die papegaai, om ermee op tournee te gaan. Wanneer Lorre plots verdwenen is, verdenken Jop en zijn vriendinnetje Saar Toni Panini ervan dat hij de papegaai ergens verborgen houdt. Het wordt een hele zoektocht en Jop en Saar zinnen op wraak. Ze plannen een hele act waardoor de geplande show met de zingende papegaai in het honderd moet lopen. Het wordt dan ook een heus grotesk spektakel waarin Panini op zijn nummer gezet wordt.
Een leuk avonturenverhaal met een wer…Lire la suite

Suggestions