Livre
Néerlandais
In een woonwijk, die is gebouwd op een plek waar vroeger een groot psychiatrisch ziekenhuis heeft gestaan, leiden een moord en een lugubere vondst tot veel onrust bij de bewoners.
Titre
Draai je niet om
Auteur
Tove Alsterdal
Traducteur
Bart Kraamer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Vänd dig inte om
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2017
413 p.
ISBN
9789044632644 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 300 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Draai je niet om

Eerste zin. De schemering volgde haar naar binnen.

Eva kan maar moeilijk afscheid nemen van haar ex-man, tot hij op een avond wordt vermoord en zijzelf wordt verdacht. Haar alibi is een bedelaarster, maar die is verdwenen. Eva gaat naar haar op zoek en belandt via Berlijn in Roemenië. Zo ontdekt ze dat haar ex vreemd genoeg heel wat over zijn moord leek te weten. Intussen worden in de onderaardse gangen van Zwedens grootste psychiatrische ziekenhuis nog lichamen gevonden.

Onze bewondering voor Tove Alsterdal groeit met elk boek. In een thriller hoor je nu eenmaal op zoek te gaan naar een moordenaar, maar Alsterdals boeken worden pas echt interessant wanneer ze maatschappelijke problemen of politieke conflicten geruisloos de overhand laat nemen. Waarom lopen psychiatrische patiënten in een welvaartsstaat verloren? Hoe gevaarlijk is het dark web en waarom is werkelijk niemand geïnteresseerd in het lot van Romazigeuners? Spannend, virtuoos geschreven én geëngageerd: dit is Zweedse …Lire la suite

Als Eva op een avond haar ex-man Svante Levander op straat aanspreekt, wordt ze tijdens dat gesprek neergeslagen. Als ze bijkomt, blijkt Svante te zijn vermoord. Omdat Eva alle schijn tegen heeft, wordt ze door de politie als voornaamste verdachte gezien. Samen met haar zoon gaat ze op zoek naar de zwerfster die mogelijk alles heeft zien gebeuren. Niet ver van de plek waar Svante werd vermoord, in een park waar ooit een groot psychiatrisch ziekenhuis stond maar waar nu woningen zijn gebouwd, wordt bijna op hetzelfde moment een lugubere vondst gedaan. Er breekt angst uit onder de bewoners van de woonwijk. Mensen durven niet meer naar buiten. Sommigen van hen roepen een buurtwacht in het leven om zichzelf en hun gezin een veiliger gevoel te geven. Deze spannende thriller is geschreven vanuit het perspectief van verschillende personages. Hun verhaallijnen komen langzaam maar zeker samen tot een zeer verrassend plot. De Zweedse auteur (1960) is ook werkzaam in de journalistiek. Haar boeke…Lire la suite

À propos de Tove Alsterdal

Tove Kerstin Alsterdal, née le 28 décembre 1960 à Malmö, est une romancière, journaliste, dramaturge et scénariste suédoise.

Biographie

Tove Kerstin Alsterdal est née à Malmö d'une famille originaire du nord de le Suède, dans une région frontalière avec la Finlande. Elle est journaliste. Elle écrit des pièces pour une troupe de théâtre, des livres pour la jeunesse, des pièces radiophoniques et des livrets d'opéra. Elle écrit des romans noirs.

En 2009, elle publie un premier roman, Kvinnorma på stranden, traduit en français Femmes sur la plage.

Il est publié en français aux éditions Actes Sud en 2012.

En novembre 2015, Dans le silence enterré paraît aux éditions Le Rouergue.

En lire plus sur Wikipedia