Livre
Néerlandais

Het stille graf

Tove Alsterdal (auteur), Bart Kraamer (traducteur)
Na jaren werken in Londen, keert Katrine terug naar haar ouderlijke huis. Daar blijkt dat haar moeder dementeert en dat haar familie geheimen verbergt. Langzaam ontrafelt Katrine haar familiegeschiedenis. En een moord bovendien.
Titre
Het stille graf
Auteur
Tove Alsterdal
Traducteur
Bart Kraamer
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
I tystnaden begravd
Édition
7
Éditeur
Amsterdam: Prometheus, 2015 | Autres éditions
ISBN
9789044628647 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het etiket ‘literaire thriller’ wordt vaak wat al te kwistig gebruikt, alsof een thriller pas met dat etiket bestaansrecht zou verwerven of, erger nog, alsof dat etiket de weinig literaire inhoud van het boek, vaak doorspekt met clichés, met de mantel der liefde zou dienen te bedekken. Dat is allerminst het geval bij Het stille graf van Tove Alsterdal, dat met recht een literaire thriller mag genoemd worden: een boek dat even subtiel en indringend is als het sfeervolle en slechts schijnbaar idyllische omslagontwerp. Het stille graf is pas Alsterdals tweede boek, maar de kwaliteit van haar plotopbouw en schrijfstijl doen veel meer ervaring vermoeden.
Het stille graf speelt zich grotendeels af in het afgelegen dorpje Kivikangas, in het noorden van Zweden. Journaliste Katrine gaat in dat dorpje op onderzoek uit nadat ze ontdekt dat haar dementerende moeder er een huis bezit waar zij en haar broer nooit iets van geweten hebben. Tussen de spullen van hun moeder vi…Lire la suite
De jonge Katrine is ontslagen als Zweeds correspondente in Londen. Ze keert terug naar huis om haar moeder te bezoeken die dement is geworden. Thuis ontdekt ze brieven van makelaars die een royaal bod doen op haar moeders huis in het noorden van Zweden dicht bij de Finse grens. Katrine, die nog nooit van dit huis gehoord heeft, wil het eerst zien voordat ze het verkoopt. Als zij aankomt, hoort zij dat op een nabijgelegen hoeve een gruwelijke moord op een eenzame man is gepleegd. Als Katrine verschillende voorwerpen vindt op de zolder van haar moeders huis, stuit ze op steeds meer raadsels over het verleden van haar familie. Haar speurtocht voert naar Rusland waar rond 1930 Zweedse idealisten zich bij de communisten wilden aansluiten. Alle personen en gebeurtenissen in heden en verleden weet de auteur op vernuftige wijze te verweven tot een verhaal dat vanaf het begin boeit. Ze hanteert een wisselend vertelperspectief waardoor de karakters overtuigend worden neergezet. Intrigerende fam…Lire la suite

À propos de Tove Alsterdal

Tove Kerstin Alsterdal, née le 28 décembre 1960 à Malmö, est une romancière, journaliste, dramaturge et scénariste suédoise.

Biographie

Tove Kerstin Alsterdal est née à Malmö d'une famille originaire du nord de le Suède, dans une région frontalière avec la Finlande. Elle est journaliste. Elle écrit des pièces pour une troupe de théâtre, des livres pour la jeunesse, des pièces radiophoniques et des livrets d'opéra. Elle écrit des romans noirs.

En 2009, elle publie un premier roman, Kvinnorma på stranden, traduit en français Femmes sur la plage.

Il est publié en français aux éditions Actes Sud en 2012.

En novembre 2015, Dans le silence enterré paraît aux éditions Le Rouergue.

En lire plus sur Wikipedia