Livre
Néerlandais
Neushoorntje Julius heeft geen geduld. Hij wil nooit ergens op wachten, maar alles nu meteen. Als zijn ouders vertellen dat ze binnenkort op vakantie gaan maar nog niet nu, wordt het lastig voor hem. Prentenboek met grappige kleurenillustraties. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Nu!
Auteur
Tracey Corderoy
Dessinateur
Tim Warnes
Traducteur
Ellen Hosmar
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Now!
Éditeur
Utrecht: Veltman Uitgevers, 2016
[28] p. : ill.
ISBN
9789048313051 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De kleine Julius heeft geen geduld. Het lukt hem niet iets uit te stellen of ergens op te wachten. Hij wil alles NU meteen. Als hij van zijn vader en moeder te horen krijgt, dat ze over enige tijd op vakantie zullen gaan, wil hij eigenlijk al meteen op reis. Gelukkig hebben zijn ouders allerlei trucjes om hem af te leiden. Dit schattige prentenboek draait om het neushoorntje Julius en zijn ouders. Niets menselijks is hun vreemd. Julius is een peuter met herkenbaar gedrag en zijn ouders weten daar goed op in te spelen. De paginagrote illustraties zijn grappig en de tekst vormt er een prachtig geheel mee. Over Julius en zijn typische peuterpubergedrag verschenen al diverse prentenboeken, onder meer 'Nee!', 'Waarom?' en meest recent 'Meer!'*. Geweldig boek om voor te lezen vanaf ca. 3 jaar.

Nu

Voor Julius de kleine neushoorn en zijn trouwe knuffelvriend Tijger kan het nooit snel genoeg gaan. Steeds opnieuw dringt hij aan om er direct voor te gaan! Zo pompt papa zijn zwembadje niet snel genoeg op, duurt het veel te lang voor zijn boek wordt voorgelezen en staat de wachtrij voor het springkasteel hem helemaal niet aan. Als een vakantie wordt aangekondigd, die pas over tien dagen begint, raakt Julius’ ongeduld op ...Voor elke ouder met een kleuter in huis is het stopwoordje “nu” een gekend begrip. Begrip van tijd is voor een kleuter immers onbekend en aangezien kloklezen nog te veraf is, zijn alternatieven om tijd te leren inschatten aangewezen. 'Nu' brengt een bruikbare methode aan om geduldig te leren zijn en ‘niet nu’ te leren begrijpen. Aan de hand van een aftelkalender leert het jonge hoofdpersonage omgaan met tijd. Als het wachten en aftellen op het eind dan ook nog beloond worden met een bijzondere ervaring, is het opzet geslaagd.Lire la suite

Suggestions