Livre
Néerlandais

De vermiste griffioenen

Tui T. Sutherland (auteur), Kari Sutherland (auteur), Hendrik Gheerardyn (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:
De vermiste griffioenen is het eerste deel in de trilogie Het fabeldierenpark van Tui T. Sutherland & Kari Sutherland. Voor fans van Fantastic Beasts en Spirit Animals, met geïllustreerd fabeldierenoverzicht!

Jonas kan zijn ogen niet geloven wanneer hij een pratende babygriffioen onder zijn bed vindt. Als Jonas de welp wil thuisbrengen, komt hij terecht in een reservaat vol mythisch
Sujet
Fabeldieren
Titre
De vermiste griffioenen
Auteur
Tui T. Sutherland Kari Sutherland
Dessinateur
Hendrik Gheerardyn
Traducteur
Marjolein Algera
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The menagerie
Éditeur
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2019
302 p. : ill.
ISBN
9789026149948 (hardback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De vermiste griffioenen.

Wanneer Jonas een vreemd wezen onder zijn bed vindt, kan hij zijn ogen niet geloven. Het wezen blijkt ook nog te kunnen praten. Hij ontdekt dat hij een echte babygriffioen gevonden heeft, een dier waarvan hij dacht dat dit alleen maar in mythes bestond. Al snel wordt duidelijk dat dit niet het enige exemplaar in zijn dorp is. Het hele dorp wordt geteisterd door vreemde gebeurtenissen die te maken hebben met die wezens.

Dan blijkt dat een klasgenootje, Evi, hier meer over weet. Zij runt met haar familie een geheim reservaat met wel meer mythische dieren. Blijkbaar zijn er zes babygriffoenen ontsnapt en als Evi deze niet snel vindt, dreigt het geheim van het reservaat ontdekt te worden. Jonas start met Evi de zoektocht. Hij geraakt zo ook bevriend met de hele familie én het dierenpark. Nog nooit was hij zo gefascineerd en verwonderd.Dit lijkt een leuk fantasieverhaal met een boeiende verhaallijn. De jeugdige lezer krijgt ook wel wat leerrijke informatie …Lire la suite

À propos de Tui T. Sutherland

CC BY 4.0 - Image by Luigi Novi

Tui Sutherland, née le 31 juillet à Caracas au Venezuela, est une femme de lettres américaine. Elle écrit sous plusieurs noms de plume (Erin Hunter, Rob Kidd, Heather Williams, Tui Sutherland et Tamara Summers). Elle est l'auteur de plusieurs livres et séries et a notamment participé à l'écriture de La Guerre des clans, série sur les chats sauvages traduite en français ainsi que Les Royaumes de Feu, série sur les dragons traduite également en français.

Biographie

Tui Sutherland a grandi au Paraguay, à Miami, au New Jersey et dans la République dominicaine. Elle a également vécu à New York et vit actuellement à Boston avec son époux et son chien Sunshine.

Œuvres

Série Glitter TattooEn lire plus sur Wikipedia