Livre
Néerlandais

Alex heeft het gedaan !

Udo Weigelt (auteur), Cristina Kadmon (dessinateur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Drie kleine haasjes geven de fictieve Alex de schuld van al hun streken, totdat er een echte Alex in het bos komt wonen. Prentenboek met grote krijttekeningen in herfstkleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Alex heeft het gedaan ! / een verhaal van Udo Weigelt ; met ill. van Cristina Kadmon
Auteur
Udo Weigelt
Dessinateur
Cristina Kadmon
Langue
Néerlandais
Titre original
Alex war's !
Éditeur
[Voorschoten]:: De Vier Windstreken, 2002
[28] p. : ill.
ISBN
90-5579-620-4

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit prentenboek halen drie hazenvrienden enkele grappen uit met de andere dieren in het bos. Telkens zeggen ze dat Alex het heeft gedaan. Terwijl Alex niet eens bestaat. Maar op een dag komt daar verandering in, want in het bos verschijnt een nieuwe haas en die heet... Alex!

Voor jonge kinderen is dit een inleefbaar verhaal, waarin ze op een speelse manier geconfronteerd worden met het spreekwoord "Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel". De titel van dit kijk- en leesboek wekt nieuwsgierigheid en de illustraties hebben iets dromerigs en naïefs. Een niet onaardig prentenboek, zonder franje getekend en verteld.
[Sofie De Jonckheere]
Opdat er niet op hen gemopperd zal worden voor al hun ondeugende streken, geven drie jonge haasjes steeds de schuld aan (de fictieve) Alex. Op een dag komt er een haasje in het bos dat echt Alex heet. De haasjes gaan met elkaar de dieren vertellen hoe het in elkaar zit en Alex krijgt van iedereen iets lekkers. Die is heel blij dat hij nu iedereen kent en cadeautjes gekregen heeft; ze gaan gezellig met elkaar alles opeten. Het verhaal wordt verteld in kleine stukjes tekst in een grote letter, gedrukt op de gekleurde ondergrond bij de illustraties over twee pagina's. Sommige tekeningen zijn paginagroot, met een kleine illustratie met het tekstblok op de naastliggende pagina. De aantrekkelijke, groot opgezette, tamelijk realistische illustraties zijn met krijt getekend in herfstkleuren (het groen lijkt onnatuurlijk fel). Karakters waarmee peuters en kleuters zich kunnen identificeren: welk kind zou niet liever de schuld aan een fictieve dader geven? Vrolijk verhaal met uitnodigend taalge…Lire la suite

Suggestions