Livre
Néerlandais

Hoe ik een detective werd

Ulf Stark (auteur), Lars Deltrap (dessinateur), Edward van de Vendel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Ulf (ik-figuur) wil graag met zijn grote broer en zijn vrienden meedoen in hun detectivespel. Maar de jongens vinden hem te klein en te dom om detective te spelen. Ulf bedenkt een plan. Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Hoe ik een detective werd
Auteur
Ulf Stark
Dessinateur
Lars Deltrap
Traducteur
Edward van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Detektivpojken
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2019 | Autres éditions
40 p. : ill.
ISBN
9789045121369 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ulf wil graag met zijn grote broer en zijn vrienden meedoen in hun detectivespel. De jongens vinden Ulf te klein en te dom om detective te spelen. Na ‘Hoe ik een weerwolf werd’* nu het tweede deel in de reeks 'Tijgerlezen' over Ulf. Bij deze reeks voor beginnende lezers is geen rekening gehouden met technische leesniveaus maar staat leesplezier voorop. Doorlopend verhaal, zonder indeling in hoofdstukken, met prima opbouw, waarin Ulf fantaseert over en wil bewijzen dat hij een beroemde detective kan worden. Met humor beschrijft Ulf Stark hoe de jonge, ietwat onhandige Ulf (hij maakt de knopen van een jas altijd verkeerd vast, valt uit een boom) langzaam maar zeker tot zijn meesterlijke plan komt. Stark zet in een paar zinnen knap neer hoe het gezin eruitziet: met een nuchtere moeder (‘stop daar dan maar mee’), een gierige vader (‘Ik wist dat hij een paar weken met één kauwgommetje deed.’) en een oudere broer met wie Ulf op een kamer slaapt, die hem graag pest en bang maakt. De cartoone…Lire la suite

À propos de Ulf Stark

Ulf Gottfrid Stark, né le 12 juillet 1944 à Stureby (un quartier de Stockholm, en Suède) et mort le 13 juin 2017 à Stockholm (Suède), est un écrivain et scénariste suédois.

Biographie

Ulf Stark a été à plusieurs reprises l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, la Suède, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois. Il a été finaliste en 2000, et sélectionné une dernière fois, à titre posthume, en 2018.

Publications

Œuvre publiée en traduction française.

  • Les casse-pieds et les fêlés, (Dårfinkar och dönickar), trad. du suédois par Agneta Segol, Flammarion, 1994
  • Une copine p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions