Livre
Néerlandais

Hoe ik een weerwolf werd

Ulf Stark (auteur), Lars Deltrap (dessinateur), Edward van de Vendel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Ulf (ik-figuur) hoort van zijn grote broer Jonas enge verhalen over weerwolven. Hij weet zeker dat hij ’s nachts door een weerwolf is gebeten. Is hij nu gevaarlijk voor zijn familie? Met veel grappige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Hoe ik een weerwolf werd
Auteur
Ulf Stark
Dessinateur
Lars Deltrap
Traducteur
Edward van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Varulfspojken
Éditeur
Amsterdam: Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2016
35 p. : ill.
ISBN
9789045120188 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ulf (ik-figuur) en zijn oudere broer Jonas spelen op de tandartspraktijk van hun vader met de doodskop die daar staat. Die zou van een man geweest zijn die door een weerwolf is aangevallen. Jonas vertelt Ulf meer over weerwolven en weet hem aardig bang te maken. Volgens zijn broer hoeft dat niet, maar klopt dat wel, want wanneer weet je zeker dat er geen weerwolven bestaan? Deel uit de serie ‘Tijgerlezen’* die het plezier in lezen willen bevorderen. Dit deel is bedoeld voor enigszins geoefende lezers. Er wordt niet uitgegaan van een bepaald AVI-niveau, maar tekst, illustraties en vormgeving zijn wel aangepast aan de jonge lezer. Het verhaal is doorlopend, zonder verdeling in hoofdstukken. Dialogen zijn erg levendig, het verhaal kent een duidelijke spanningsopbouw en is doorspekt met humor op de juiste momenten. De kleurrijke illustraties geven een extra dimensie aan de tekst en tegelijkertijd binnen de bladspiegel voldoende rust voor de jonge lezer, waar een uitnodigende werking van u…Lire la suite

Hoe ik een weerwolf werd

“Op een avond werd ik gebeten door een weerwolf. Dat wilde zeggen dat ik voortaan ook een weerwolf zou zijn ... Oh nee! Mijn broer probeerde me ervan te overtuigen dat het allemaal niet echt was, dat het geen echte weerwolf was die me beet, maar dat hij zich had verkleed om me te foppen. Zijn broertje bang maken vond hij nu eenmaal lollig. Kon ik hem wel vertrouwen? Zou ik ooit weer normaal worden?”De gedachten die hierboven beschreven staan spoken rond in het hoofd van Ulf, de ik-verteller in ‘Hoe ik een weerwolf werd’. Het boek is een grappig en spannend verhaal over broers die elkaar wat jennen en waarbij de fantasie van de jongste op hol slaat. De tekst is opgebouwd uit korte zinnen en het lettertype is erg duidelijk. Op elke bladzijde staan tekst en illustraties gecombineerd. Er wordt gewerkt met warme heldere kleuren die mooi in contrast staan met de - meestal - witte achtergrond. Bij het maken van het boek is er duidelijk rekening gedacht aan een publiek v…Lire la suite

À propos de Ulf Stark

Ulf Gottfrid Stark, né le 12 juillet 1944 à Stureby (un quartier de Stockholm, en Suède) et mort le 13 juin 2017 à Stockholm (Suède), est un écrivain et scénariste suédois.

Biographie

Ulf Stark a été à plusieurs reprises l'écrivain sélectionné pour représenter son pays, la Suède, pour le Prix Hans-Christian-Andersen, dans la catégorie Auteur, prix international danois. Il a été finaliste en 2000, et sélectionné une dernière fois, à titre posthume, en 2018.

Publications

Œuvre publiée en traduction française.

  • Les casse-pieds et les fêlés, (Dårfinkar och dönickar), trad. du suédois par Agneta Segol, Flammarion, 1994
  • Une copine p…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions