Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Zo makkelijk kom je niet van boeken af : gesprekken over boeken

Umberto Eco (personne interrogée), Jean-Claude Carrière (personne interrogée), Jean-Philippe De Tonnac (intervieweur)
Dialoog tussen de Italiaanse schrijver Umberto Eco (1932- ) en de Franse filmscenarist Jean-Claude Carrière (1931- ) over het belang van boeken.
Sujet
Bibliofilie
Titre
Zo makkelijk kom je niet van boeken af : gesprekken over boeken
Personne interrogée
Umberto Eco 1932-2016 Jean-Claude Carrière 1931-
Intervieweur
Jean-Philippe De Tonnac
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
N'espérez pas vous débarrasser des livres
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2010
285 p.
ISBN
9789023441809 (paperback)
Placing suggestion
684.92 (SISO) Media ; Boeken - Uitgeverijen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tekst van een bijzonder boeiende, verhelderende en erudiete cultuurfilosofische conversatie van een beroemde auteur (1932) met een dito filmscenarist (1931), beiden grote boekenverzamelaars. Het gesprek gaat dan ook over het ontstaan van het boek, de plaats van het boek in de diverse culturen, voor- en nadelen t.o.v. digitale informatiedragers, de zin van het verzamelen, van bibliotheken, de betekenis van boeken van dwazen, fantasten en tegenstrevers, de filtering door tijd en boekenvervolgers, censuur, boekverbrandingen, etc. En dat alles aan de hand van een rijke voorraad aan anekdotes en betekenisvolle gebeurtenissen. Beide verzamelaars en denkers putten uit een onwaarschijnlijk rijk arsenaal aan parate kennis en voeren verrassende argumenten aan voor de blijvende houdbaarheid van het gedrukte woord. Een verfrissend bad voor een ieder die iets met boeken te maken heeft, van wetenschapper tot liefhebber, van letterkundige tot maker van en handelaar in boeken.

À propos de Umberto Eco

CC-BY-SA-3.0 - Image by Università Reggio Calabria

Umberto Eco, né le 5 janvier 1932 à Alexandrie dans le Piémont et mort le 19 février 2016 à Milan, est un universitaire, érudit et écrivain italien. Reconnu pour ses nombreux essais universitaires sur la sémiotique, l’esthétique médiévale, la communication de masse, la linguistique et la philosophie, il est surtout connu du grand public pour ses œuvres romanesques.

Titulaire de la chaire de sémiotique et directeur de l’École supérieure des sciences humaines à l’université de Bologne, il en était professeur émérite depuis 2008.

Biographie

Jeunesse

Fils de Giovanna Bisio et de Giulio Eco, employé aux chemins de fer, il a passé son baccalauréat au lycée Giovanna-Plan d'Alexandrie, sa ville natale.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions