Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Inspecteur Cato Isaksen van de Noorse politie onderzoekt de moord op een 57-jarige vrouw die van het balkon van haar flat op de zesde verdieping is geduwd.
Titre
Boeman
Auteur
Unni Lindell
Traducteur
Carla Joustra
Langue
Néerlandais
Langue originale
Norvégien
Titre original
Mørkemannen
Éditeur
Amsterdam: Q, 2017 | Autres éditions
456 p.
Date de sortie
03-10-2017
ISBN
9789021408279 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een oude vrouw hoort een mannenstem fluiten. Het deuntje herinnert haar aan een verschrikkelijke gebeurtenis uit haar verleden. Ze weet waarom de man is gekomen, maar begrijpt niet hoe hij het heeft ontdekt. Alles is weer terug: de woede, het verdriet, de pijn, de eenzaamheid, de haat, de onmacht, de afschuw en de verschrikkelijke angst. "Het dubbele spoor waarop ze leefde, heeft haar van het leven beroofd. Kon ze de film maar terugspoelen en opnieuw beginnen." De boeman tilt haar over de reling van haar balkon op de zesde verdieping en ze stort te pletter. Ondertussen werkt een illegaal Pools meisje als manusje-van-alles op een camping. 's Nachts wordt ze begluurd door een man die een kinderliedje fluit. De vrouw verdwijnt. Cato Isaksen en zijn team worden op de twee zaken gezet. Verschillende personen uit de flats blijken een link met de camping te hebben, maar hoe en waarom is het lot van deze twee vrouwen precies met elkaar verbonden?
Boeman is de zevende titel uit Unni…Lire la suite
Inspecteur Cato Isaksen van de Noorse politie onderzoekt de moord op een eenzame 57-jarige vrouw die van het balkon van haar flat op de zesde verdieping is geduwd. Een tienermeisje op een camping ontdekt dat ze wordt geobserveerd door een onbekende man. Wat is de link tussen de twee vrouwen en zal het meisje het volgende slachtoffer zijn? Cato en zijn team komen stukje bij beetje achter de waarheid. Ondertussen heeft Cato het ook moeilijk met zijn ingewikkelde gezinsleven en met zijn nieuwe collega Marian Dahle (maakte haar opwachting in ‘Honingval’), een gecompliceerde, krachtige vrouw van Koreaanse afkomst die hem irriteert. Goed geschreven, spannende, psychologische misdaadroman met een mooie sfeer- en karaktertekening en een goed uitgewerkte plot. Het verhaal wordt in korte hoofdstukjes vanuit verschillende gezichtspunten verteld, wat de vaart er in houdt maar het verhaal ook erg verbrokkelt. Nieuw deel uit de populaire, meermalen bekroonde thrillerserie rond inspecteur Cato Isaks…Lire la suite

À propos de Unni Lindell

Unni Lindell, née le 3 avril 1957 à Oslo en Norvège, est une romancière norvégienne. Elle est connue pour ses romans policiers et ses livres pour enfants et jeunes adultes.

Biographie

Unni Lindell naît en 1957 à Oslo. De 1979 à 1987, elle travaille comme journaliste avant de devenir romancière avec la publication d'un premier roman pour la jeunesse en 1986.

En 1996, elle débute une série policière consacrée aux aventures de l'inspectrice Cato Isaksen avec le roman Le 13e signe (Slangebæreren) et obtient le prix Riverton avec Drømmefangeren, le deuxième volume de cette série en 1999. En 2010, avec Sukkerdøden, elle signe le dixième titre de cette série.

En 2016, elle inaugure une nouvelle série avec Marian Dahle comme protagoniste. Elle obtient un second prix Riverton avec Dronen, le se…En lire plus sur Wikipedia