Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Prinses Pien, tovenaar Titus en dino Rino

Veerle Segers (auteur), Mirèn Van Alphen (dessinateur)

Prinses Pien, tovenaar Titus en dino Rino

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Prinses Pien woont met haar vrienden tovenaar Titus en dino Rino bij haar ouders op een kasteel. De nieuwsgierige koning houdt hen voortdurend in de gaten met zijn 'Spiedeliet'. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Prinses Pien, tovenaar Titus en dino Rino
Auteur
Veerle Segers
Dessinateur
Mirèn Van Alphen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2010
76 p. : ill.
ISBN
9789044813425 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Prinses Pien, tovenaar Titus en dino Rino is een niet-alledaags voorleesboek dat alle ingrediënten heeft om de jonge luisteraar te boeien. De aantrekkelijke illustraties van Mirèn van Alphen ogen retro en verluchten de vier sfeervolle verhalen. Humor en fantasie gaan constant hand in hand en vaak wordt er een loopje genomen met de geschiedenis. Zo gaan ridders nieuwe zwaardtechnieken oefenen of ze spelen wat op hun computerspelletjes.
Het is vooral het kader van de verhalen die ervoor zorgen dat Segers weet te boeien. Met een prinses, een tovenaar en een dino die samenwonen in een kasteel met ridders, lakeien en hofdames kan je immers alle kanten uit. De grappigste typetjes zijn misschien nog wel Piens ouders: een dominante koningin en een gekke, mopperende koning die zich vooral bezighoudt met belangrijke staatszaken zoals kruiswoordpuzzels, postzegels verzamelen en golfen. Omdat hij supernieuwsgierig is, heeft de koning overal camera’s en microfoons laten plaatsen. Zo k…Lire la suite
Prinsesje Pien woont met haar vriendje tovenaar Titus en zijn pratende huisdier dino Rino bij haar ouders op een kasteel. De koning berispt zijn dochter doorlopend op het gebied van etiquette, heeft het druk met zijn kruiswoordpuzzels en zoekt naar de kluts die hij kwijt is. Via camera's houdt hij zijn personeel en de drie vrienden in de gaten. Piens moeder is wat inschikkelijker, maar heeft desalniettemin gezag. Het boek staat bol van de melige grappen, gebaseerd op het letterlijk nemen van uitdrukkingen. De vele berispingen van de koning via zijn 'Spiedeliet' gaan vervelen. Titus' pogingen om te toveren, het kinderlijke spel van de drie vrienden en de komst van de wereldkampioen toveren, weten daardoor niet echt te boeien. De indeling in hoofdstukken, het fladderzetsel, het gebruik van de tegenwoordige tijdsvorm en dialogen verhogen de leesbaarheid; de vele Vlaamse woorden kunnen lastig zijn voor lezers in Nederland. In de aquarelpentekeningen is gebruikgemaakt van papier met opdruk…Lire la suite

Prinses Pien, tovenaar Titus en Dino Rino

Prinses Pien is een stoere prinses, haar vriend Titus een tovenaar in wording en dan is er ook nog een bange dino Rino. Ze wonen allemaal samen op het kasteel van haar vader. Koning Theodoor Oscar Ludovicus de 23ste en zijn echtgenote koningin Hortensia Johanna Marinella en een heel leger ridders, lakeien, hofdames en camera's. De koning is niet alleen belangrijk, maar ook zeer nieuwsgierig. Vandaar de camera's.
Deze setting zou een voorleesboek moeten opleveren met veel grappige verhalen. Alleen vind ik de verhalen niet echt grappig, eerder langdradig, en clichématig en stroef geschreven. (Met wangen die almaar roder worden van opwinding hoort Titus de uitleg van de prinses aan. p.66) De tekeningen voegen daar nauwelijks iets aan toe.

Suggestions