DVD
Russe

Aquarela

Victor Kossakovsky (directeur), Eica Toppinen (compositeur)

Aquarela

Victor Kossakovsky (directeur), Eica Toppinen (compositeur)
Genre:
Documentaire waarin water wereldwijd in al haar vormen, schoonheid en gruwelijkheid centraal staat: water als bron van leven en dood, vreugde en wanhoop.
Titre
Aquarela
Directeur
Victor Kossakovsky
Compositeur
Eica Toppinen
Langue
Russe
Éditeur
WW Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2018
Durée
ca. 90 min.
Note
Russisch gesproken, Nederlands en Frans ondertiteld
EAN
8713045250416
Placing suggestion
568 (SISO) Natuur - Milieu ; Milieuproblemen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 23 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Documentaire (2018) van Viktor Kossakovskiy (Vivan las antipodas). Water in al haar schoonheid en gruwelijkheid staat centraal: het bevroren Russische Bajkalmeer, de machtige Angel Falls in Venezuela, de gevolgen van de orkaan Irma in Miami. Water als bron van leven en dood, vreugde en wanhoop. Won de Gouden Ster op het El Gouna filmfestival in Egypte. Muziek van Eicca Toppinen, leider van de Finse cello-metalband Apocalyptica. Beoordeling IMDb: 6,7. Mariska Graveland (Filmkrant 17-12-’19): ‘Met Aquarela wilde Kossakovsky alle emoties vangen die water teweegbrengt – niet alleen extase en inspiratie, maar ook angst en vernietiging. Een groot deel van de film staat dan ook onder hoogspanning.’ Kevin Toma (Volkskrant 1-1-’20): ’Kossakovsky laat ook de beelden zelf stromen (...) ziet hij af van een duidende of sturende voice-over (…) Een duidelijke lijn of opbouw heeft Aquarela niet. Soms frustreert het dat je zonder context zit (…) een verademing, zoals Kossakovsky het water vooral zelf …Lire la suite

À propos de Victor Kossakovsky

Viktor Aleksandrovitch Kossakovski (en russe : Виктор Александрович Косаковский), né le 19 juillet 1961 à Leningrad, est un réalisateur russe de documentaires.

Son plus long métrage, ¡Vivan las Antipodas!, met en relation quatre paires de lieux aux antipodes les uns des autres.

Biographie

Né à Leningrad, il a été successivement assistant opérateur, assistant réalisateur et monteur; il réalise des documentaires depuis 1994.

Filmographie

  • 1994 : The Belovs/Belovy/Беловы
  • 1998 : Pavel i Lyala/Павел и Ляля
  • 1999 : Wednesday 07.19.61/Среда 19.07.61
  • 2002 : Hush /Тише!/Tishe!
  • 2003 : I Loved You/Я любил тебя
  • 2003 : Russia from my Window/ Россия из моего окна
  • 2005 : …En lire plus sur Wikipedia