Daisy
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het eiland

Victoria Hislop (auteur)
Een jonge Britse archeologe krijgt op Kreta het verhaal te horen van drie generaties van haar familie, die met verschillende tegenslagen te maken kregen, waaronder lepra.
Sujet
Kreta, Lepra, Ziekten
Titre
Het eiland
Auteur
Victoria Hislop
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The island
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
15:39
Éditeur original
De Boekerij
Note
Nederlandse stem Stem: Vrouw

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 7 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alexis (26) gaat met haar vriend Ed op vakantie naar Kreta. Haar moeder geeft haar een brief mee voor een oude vriendin. Deze Fotini onthult de levensgeschiedenis van Alexis' moeder en de familie Petrakis. Deze fascinerende terugblik, die bijna de hele familieroman beslaat, loopt van 1939 tot heden. Vanaf grootmoeder Eleni speelt de historie zich deels af op het leprozeneiland Spinalonga, voor de oostkust van Kreta ('Plek van de Levende Doden'). De auteur, die zich terdege heeft verdiept in de ziektegeschiedenis van melaatsheid, schetst met veel couleur locale het leven op het eiland en in de Kretenzer gemeenschap. Van dit meeslepende debuut zijn sinds 2005 in Engeland meer dan 650.000 exemplaren verkocht! Het boek wordt vergeleken met 'Kapitein Corelli's mandoline' en vraagt om verfilming. De schrijfster is journaliste en is bezig met haar tweede roman. Achter in het boek is een toelichting op lepra opgenomen. Aantrekkelijk omslag. Volle bladspiegel, vrij kleine druk.

À propos de Victoria Hislop

CC BY-SA 2.5 - Image by Original téléversé par Vgasparis sur Wikipédia anglais.

Victoria Hislop (née Victoria Hamson), née le 8 juin 1959 à Bromley, est une femme de lettres anglaise.

Biographie

Diplômée de littérature anglaise de St Hilda's College d'Oxford, elle a travaillé dans l'édition et les relations publiques avant de devenir romancière. Son premier roman, L’Île des oubliés, paru en 2005, a reçu le prix de la révélation littéraire en Grande-Bretagne. Traduit dans vingt-six pays, il s'est vendu à plus de deux millions d'exemplaires à travers le monde. Elle est l'épouse du journaliste et humoriste Ian Hislop.

Œuvres traduites en français

  • Victoria Hislop (trad. Alice Delarbre), Le Cœur d’Angeliki [« The Zacharoplasteion »], Paris, Les Escales, nouvelle extraite d…En lire plus sur Wikipedia