Livre
Néerlandais

Het grote reisdagboek van Kika + Bob

Vincent Bal (auteur), Colette Bothof (auteur), Mustafa Kandaz (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Een boek boordevol spelletjes, recepten, bizarre weetjes en spannende verhalen. Te zien op Ketnet en Z@ppelin ;;;Op een speelse manier maak je kennis met verschillende landen en culturen;;;Met grappige illustraties en een dynamische lay-outBrandweerman Bob en de negenjarige Kika worden door een orkaan naar het andere eind van de wereld geblazen wanneer ze Kika's kat proberen te redden uit een boom
Sujet
Reizen
Titre
Het grote reisdagboek van Kika + Bob / geschreven door Vincent Bal en Colette Bothof ; ill. door Mustafa Kandaz ... [et al.]
Auteur
Vincent Bal Colette Bothof
Dessinateur
Mustafa Kandaz
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2007
91 p. : ill.
ISBN
9789020974416

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De figuurtjes van Kika en Bob zijn bij jonge kinderen al bekend van de animatiereeks op 'Ketnet' en 'Zappelin', en van het internet. Nu kunnen ze hun avonturen ook volgen in boekvorm. In dit boekje worden de niet zo snuggere Brandweerman Bob en het slimme negenjarige meisje Kika door een orkaan naar het Amazonegebied geblazen. Voor ze weer naar huis kunnen, reizen ze door de vreemdste landen en gebieden, moeten ze allerlei opdrachten uitvoeren en hebben ze ontmoetingen met heel vreemde mensen. Daarom staat het reisdagboek niet alleen vol foto's, korte tekstjes en weetjes, maar bevat het ook spelletjes, recepten en spannende verhalen. Op die manier wordt informatie over andere landen en culturen heel speels en haast onopvallend aangebracht. Het verhaal werd geschreven door Vincent Bal en Colette Bothof, maar die namen vind je enkel terug tussen een heleboel andere namen van vormgevers, illustratoren en ontwerpers. Het boek kende dus heel wat medewerkers, en heeft bijgevolg een uiterst …Lire la suite

Het Grote Reisdagboek van Kika & Bob

‘Kika en Bob’ is een totaalconcept. Er is een serie op Ketnet, een website met spelletjes, downloads en info over de diverse afleveringen en er is dus het bijbehorende boek. Spil van het geheel is Tijgertje, de kat van Kika. Het domme beest is op de kerktoren gekropen en geraakt er niet meer af. Wanneer Kika samen met brandweerman Bob een reddingsactie uitvoert, worden ze naar de andere kant van de wereld geblazen. Het is dus kwestie om snel thuis te geraken, want die arme Tijgertje zit natuurlijk nog steeds op de kerktoren. Alleen is de weg naar huis geplaveid met massa’s avonturen … Zo verzeilen ondernemende Kika en zachtaardige Bob in alle werelddelen, al is het voor de lezer niet altijd even duidelijk op welke bizarre manier ze daarheen worden getransporteerd. Als lezer krijg je een hoop wetenswaardigheden mee, zodat dit boek meer biedt dan simpel amusement. Hoeveel kilometer ze verwijderd zijn van Tijgertje, waarin koala’s op mensen lijken, waar het woord anorak vandaan komt ……Lire la suite

À propos de Vincent Bal

Vincent Bal est un réalisateur belge né le 25 février 1971 à Gand.

Filmographie

Auteur et réalisateur

  • 1993 : Aan zee
  • 1994 : Tour de France (court métrage)
  • 1999 : Une danse le temps d'une chanson : Jolie môme (court métrage)
  • 1996 : The Bloody Olive (court métrage)
  • 1999 : Man van staal
  • 2001 : Miaou ! (film pour la jeunesse)
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2008 : Kika & Bob (série télé en 13 épisodes)
  • 2012 : Nono, het zigzag kind
  • 2014 : Brabançonne

Récompenses