DVD
Anglais

Kika & Bob. Vol. 4

Vincent Bal (directeur)

Kika & Bob. Vol. 4

Public cible:
6-8 ans et plus
De stoere 9-jarige Kika en de dikke Brandweerman Bob worden door een orkaan naar de andere kant van de wereld geblazen. Op weg naar huis komen ze in vele landen terecht waar ze allerlei avonturen beleven en veel over de bevolking te weten komen
Titre
Kika & Bob. Vol. 4
Directeur
Vincent Bal
Langue
Anglais
Éditeur
Lumière, 2009
1 dvd-video
Durée
116 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Vlaams, Frans, Engels, Deens, Noors
EAN
5425019003913

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 32 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het stoere meisje Kika (9) en de dikke brandweerman Bob worden door een orkaan naar de andere kant van de wereld geblazen. Op weg naar huis komen ze o.a. bij oliebaronnen in de woestijn, op safari in Kenya, in Italië, Frankrijk, Engeland en uiteindelijk thuis in Waterloo, België. Zo leren ze veel wetenswaardigheden over landen en culturen. Deze dvd biedt zes animatiefilmpjes met levendige avonturen, ook vertoond op Ketnet en Z@ppelinplus, en een heel interessante ‘bonus’ met o.a. schetsen van hoofdpersonen en omgeving, ontwerp van het verhaal in eenvoudige stripvorm, de echte ontwerpen van personen en omgeving, animatie en tenslotte het opnemen van de stemmen en ander geluid. Bij elk filmpje kan de kijker kiezen voor alternatieve oplossingen van een probleem. Het ‘interactieve’ bestaat er slechts uit dat de kijker met de pijltjestoetsen van de afstandsbediening enkele keuzes kan maken. (Overigens worden alle alternatieven ook getoond). Mooi strakke vormgeving in warme kleuren. De Nede…Lire la suite

À propos de Vincent Bal

Vincent Bal est un réalisateur belge né le 25 février 1971 à Gand.

Filmographie

Auteur et réalisateur

  • 1993 : Aan zee
  • 1994 : Tour de France (court métrage)
  • 1999 : Une danse le temps d'une chanson : Jolie môme (court métrage)
  • 1996 : The Bloody Olive (court métrage)
  • 1999 : Man van staal
  • 2001 : Miaou ! (film pour la jeunesse)
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2008 : Kika & Bob (série télé en 13 épisodes)
  • 2012 : Nono, het zigzag kind
  • 2014 : Brabançonne

Récompenses