DVD
Néerlandais
Als Tibbe, de journalist, in aanraking komt met juffrouw Minoes, is het zoeken naar nieuwtjes voor de krant geen probleem meer. Minoes spreekt en verstaat "kats" omdat ze zelf vroeger een kat is geweest.
Sujet
Katten
Titre
Minoes
Directeur
Vincent Bal
Scénariste
Tamara Bos
Antécédent bibliographique
Annie M.G. Schmidt 1911-1995
Compositeur
Peter Vermeersch 1959-
Acteur
Carice Van Houten Theo Maassen Sarah Bannier
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, 2014 | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2001
Durée
85 min.
Note
Nederlands gesproken
EAN
8718868087126

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Verfilming van het bekroonde kinderboek van Annie M.G. Schmidt door Vincent Bal. In de hoofdrollen spelen o.a. Carice van Houten, Theo Maassen en Sarah Bannier. De stemmen van de katten worden gesproken door o.a. Paul Haenen, Loes Luca en Hans Teeuwen. Het verhaal draait rond Tibbe, een verlegen journalist, die maar niet aan nieuwtjes kan komen. Als hij in aanraking komt met juffrouw Minoes, is het zoeken naar nieuwtjes voor de krant geen probleem meer. Minoes spreekt en verstaat "kats" omdat ze zelf vroeger een kat is geweest. Alleen maar lof in de pers voor deze film. Jan Pieter Ekker (Volkskrant nov. '01) vindt deze derde Annie M.G. Schmidt-verfilming (na Abeltje en Otje) met afstand de beste. 'De lichtvoetige Van Houten maakt Minoes tot fantastisch familie-amusement (...).' Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 6-12-01): '(...) een juweeltje (...). Want het hartverwarmende kattenavontuur vol humoristische dialogen en Hollandse herkenbaarheid zal niet alleen tot de verbeelding van ki…Lire la suite

À propos de Vincent Bal

Vincent Bal est un réalisateur belge né le 25 février 1971 à Gand.

Filmographie

Auteur et réalisateur

  • 1993 : Aan zee
  • 1994 : Tour de France (court métrage)
  • 1999 : Une danse le temps d'une chanson : Jolie môme (court métrage)
  • 1996 : The Bloody Olive (court métrage)
  • 1999 : Man van staal
  • 2001 : Miaou ! (film pour la jeunesse)
  • 2004 : 10 jaar leuven kort
  • 2008 : Kika & Bob (série télé en 13 épisodes)
  • 2012 : Nono, het zigzag kind
  • 2014 : Brabançonne

Récompenses

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque