Bande dessinée
Néerlandais

Geshanghaaid

Vincent (auteur)

Geshanghaaid

Dans la série:
Ergens in 1890, sinds kort ervaren de vogels een moorddadige razernij. De gouverneur van de stad kan een dergelijke wanorde niet toelaten, vooral de dag voor de verkiezingen. Door te dreigen om het hoofd van politie te ontslaan als hij de zaak niet oplost, versnelt hij het lot van Ombeline, zijn nicht. Ze is een kleine cabaretdanseres van 14 jaar, en een ideale prooi voor de wraak van de politieag
Titre
Geshanghaaid
Auteur
Vincent 1974-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Shangaïé
Éditeur
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2008
47 p. : ill.
ISBN
9789088100345

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 45 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een soort van negentiende-eeuwse setting ontvluchten twee meisjes hun lot, dat vooral lijkt te gaan bestaan uit vernedering en prostitutie. Zij worden bij toeval gered door een voorbijzeilend schip dat middels een luchtballon in de lucht verblijft. Het volk daarop, piraten, levert strijd met de bewoners van de wereld op de grond. Deze grondbewoners worden ook nog bedreigd door grote zwermen vogels. Dit stripverhaal maakt gebruik van sfeervolle beelden uit het verleden in combinatie met een soort sf-wereld. Dat levert een verrassend verhaal op, waarin nu nog niet veel ontwikkeling zit, maar dat in tekenstijl en verhaallijnen de aanzet lijkt voor een bijzondere reeks. Getekend in een realistische stijl met mooi uitgewerkte details; de inkleuring is vrij donker.

À propos de Vincent

Vincent, de son vrai nom Vincent Beaufrère, né le 10 août 1974 à Aurillac, est un dessinateur et scénariste de bande dessinée français.

Biographie

Après des études en arts graphiques, Vincent travaille d'abord dans l'industrie du jeu vidéo et de l'animation 3D.

Féru d'aéronautique, pilote d'avion et d'ULM, il dessine ses premières planches dans les revues d'aviation Experimental puis Aviasport où il collabore encore aujourd'hui. Ces planches de BD aéronautiques seront regroupées puis éditées sous forme de petits albums aux éditions Cépaduès sous le titre Aviateurs accompagnées de textes écrits par Gil Roy.

En 2005 il signe sa première série en solo : Albatros, qui sera publiée aux Éditions Glénat et dont le premier opus intitulé Shangaïé sort en En lire plus sur Wikipedia