Livre
Français
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Il est grand temps de rallumer les étoiles

Il est grand temps de rallumer les étoiles

Dans la série:
Genre:
Een gescheiden moeder van 37 neemt haar dochters van 12 en 18 mee op campertocht door Scandinavië om het familiegeluk te hervinden.
Titre
Il est grand temps de rallumer les étoiles
Auteur
Virginie Grimaldi
Langue
Français
Éditeur
[Paris]: Fayard, 2019 | Autres éditions
377 p.
ISBN
9782253100492 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 39 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Anna, een gescheiden vrouw van 37 jaar, werkt in een restaurant en ziet haar twee dochters alleen bij het ontbijt. Ze weet niet wat er speelt bij hen, welke problemen ze hebben en tot overmaat van ramp zit ze diep in de schulden. Wanneer haar baas haar ontslaat en de gelegenheid zich voordoet om met een camper naar het noorderlicht te reizen, neemt ze het besluit om alles achter te laten en met haar kinderen een trektocht te maken door Scandinavië. Nu ze op elkaar aangewezen zijn en alle tijd met elkaar doorbrengen, hoopt ze de onderlinge relaties weer te herstellen. Het verhaal wordt in korte hoofdstukken afwisselend verteld door Anna, die zich tot de lezer lijkt te richten, haar dochter Chloë van 17, in de vorm van een blog bestemd voor leeftijdsgenoten en haar dochter Lily van 12 jaar, die in een dagboek aan Marcel schrijft, allen in een bij hen passende stijl. Het relaas van deze roadtrip is boeiend tot het einde, dat zeer verrassend is. Vol humor weet de schrijfster in deze vierd…Lire la suite

À propos de Virginie Grimaldi

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Virginie Grimaldi est une romancière française née en 1977. Elle publie son premier roman Le premier jour du reste de ma vie en 2015, puis enchaîne avec Tu comprendras quand tu seras plus grande (2016), Le parfum du bonheur est plus fort sous la pluie (2017), Il est grand temps de rallumer les étoiles (2018) et Quand nos souvenirs viendront danser (2019). Ses 5 romans sont tous devenus des best-sellers. Plusieurs de ses ouvrages, notamment les premiers, ont été analysés comme se rapprochant de la chick lit et de la littérature « feel good » par certains médias.

En 2019, elle figurait à la troisième place du Top 10 des romanciers français ayant vendu le plus de livres sur le territoire national (palmarès Figaro/GfK).

Biographie

Débuts

Virginie Grimaldi naît en 1977 près de Bordeaux (Gironde). L'envie d'écrire lui vien…En lire plus sur Wikipedia