Livre
Français

Le premier jour du reste de ma vie... : roman

Le premier jour du reste de ma vie... : roman

Dans la série:
Genre:
Drie vrouwen van verschillende generaties die op een kruispunt in hun leven staan, maken een cruise van drie maanden om de wereld die de rest van hun leven ingrijpend verandert.
Titre
Le premier jour du reste de ma vie... : roman
Auteur
Virginie Grimaldi
Langue
Français
Éditeur
Paris: Librairie générale française, 2017 | Autres éditions
331 p.
ISBN
9782253098461 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 13 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Op de veertigste verjaardag van haar man, die haar niet trouw is, neemt Marie haar leven weer in eigen hand. Ze boekt een cruise van drie maanden voor alleenstaanden. Op de boot ontmoet zij Camille, twintig jaar jonger en Anne, twintig jaar ouder, twee vrouwen die ook op een kruispunt in hun leven staan en deze reis maken om de zinnen te verzetten en na te denken over de rest van hun leven. De personages van verschillende generaties zijn realistisch en wekken een gevoel van sympathie op. Als lezer wordt je meegezogen in het verhaal dat hilarisch is en soms over de top, maar toch een serieuze ondertoon heeft en zelfs aanzet tot het nadenken over de eigen toekomst. Daarnaast krijg je een inkijkje in het leven op een cruiseschip dat een wereldreis maakt. Op een leuke manier weet de schrijfster teksten van chansons van Jean-Jacques Goldman in het verhaal te verwerken. Een debuutroman van de vrouw achter het blog www.femmesweetfemme.fr die door een mix van spanning en onverwachte wendingen…Lire la suite

À propos de Virginie Grimaldi

CC BY-SA 2.0 - Image by ActuaLitté

Virginie Grimaldi est une romancière française née en 1977. Elle publie son premier roman Le premier jour du reste de ma vie en 2015, puis enchaîne avec Tu comprendras quand tu seras plus grande (2016), Le parfum du bonheur est plus fort sous la pluie (2017), Il est grand temps de rallumer les étoiles (2018) et Quand nos souvenirs viendront danser (2019). Ses 5 romans sont tous devenus des best-sellers. Plusieurs de ses ouvrages, notamment les premiers, ont été analysés comme se rapprochant de la chick lit et de la littérature « feel good » par certains médias.

En 2019, elle figurait à la troisième place du Top 10 des romanciers français ayant vendu le plus de livres sur le territoire national (palmarès Figaro/GfK).

Biographie

Débuts

Virginie Grimaldi naît en 1977 près de Bordeaux (Gironde). L'envie d'écrire lui vien…En lire plus sur Wikipedia