Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Vivian den Hollander (auteur), Juliette de Wit (dessinateur)

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Spekkie en Sproet staan samen op een camping bij de duinen. Daar loopt een man rond die vreemd doet. Wanneer er een bijzondere kaketoe verdwijnt, gaat het tweetal op onderzoek uit. Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Kamperen
Niveau de lecture
AVI E4, AVI M5, AVI 6
Titre
Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe
Auteur
Vivian den Hollander
Dessinateur
Juliette de Wit
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Ploegsma, 2015 | Autres éditions
84 p. : ill.
ISBN
9789021616605 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Sproet gaat op vakantie en mag zijn beste vriendin Spekkie meenemen. Ze gaan kamperen. Op de camping zijn ze bang voor een vreemde man. Als er een kaketoe wordt vermist, verdenken ze hem ervan de kaketoe ontvoerd te hebben. Het tweetal gaat op onderzoek uit. Deel van de reeks 'Spekkie en Sproet'*. Het verhaal bevat herkenbare elementen zoals verdwalen, vooroordelen over vreemden en vriendschap. Het boek is ingedeeld in korte hoofdstukken die zeer regelmatig onderbroken worden door grijsgetinte pentekeningen. De illustraties, die fragmenten van het verhaal verbeelden, ondersteunen het verhaal goed. De tekst is gedrukt in een grote letter met schreef. De ruime interlinie, brede marges en wisselende regellengtes zorgen voor een rustige bladspiegel en zeer leesbare tekst. Een leuk en spannend avontuur. Vanaf ca. 7 jaar.

Spekkie en Sproet en het raadsel van Roderik

Spekkie en Sproet gaan de opa van Sproet bezoeken want hij heeft zijn enkel verzwikt. Opa woont in het koetshuis op het landgoed van jonkheer Roderik. Opa moest er een nieuw slot op de deur zetten want er was ingebroken. Wanneer de kinderen kennis maken met jonkheer Roderik merken ze dat die erg verward is. Hij heeft zelfs een diamanten halssnoer verstopt zodat de dieven het niet kunnen vinden, maar nu weet hij zelf niet meer waar. Spekkie maakt aantekeningen in haar notaboekje want ze is echt van plan om het snoer te vinden. Sproet vindt wel dat de bedienden zich nogal verdacht gedragen en ze beginnen aan hun detectivewerk. Met behulp van heel wat spekkies en de vindingrijkheid van haar vriendje Sproet lost Spekkie weer een zaak op. Een kasteel met een onderaardse gang en verborgen panelen is daar natuurlijk een ideaal decor voor. De kinderen beelden zich allerlei geheimen in, maar eigenlijk is alles te wijten aan de vergeetachtigheid van Roderik en de 'geheime' voorbereidingen vo…Lire la suite

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Wanneer de mama van Sproet een weekje weg moet voor haar werk gaat papa Daan samen met Sproet enkele dagen kamperen in de duinen. Spekkie,het vriendinnetje van Sproet, mag mee. Wanneer ze op de camping aankomen, voelt Spekkie dat ze er spannende dingen gaan beleven. Ze houdt in elk geval haar boekje en haar potlood klaar om alles wat haar opvalt te noteren. De vrienden maken kennis met meneer Baas, die een mooie kaketoe heeft. Wanneer meneer Baas op een avond een discofuif organiseert, is er een stroomonderbreking en wordt iedereen opgesloten in de schuur. Zeer verdacht, vinden Spekkie en Sproet, want wanneer ze eindelijk uit de schuur komen, merkt meneer Baas dat zijn kaketoe ontvoerd is. De speurtocht kan beginnen! Weer een spannend verhaal voor de liefhebbers van Spekkie en Sproet. Ditmaal dacht Spekkie dat ze de dader vlug gevonden had maar ze zat er totaal naast en de oplossing kwam uit een andere hoek. Vlot geschreven, maar met zeer matige illustraties.