Livre
Néerlandais
Zakgids voor het determineren van zo'n 440 in Europa voorkomende vogelsoorten.
Sujet
Vogels
Titre
Vogels
Auteur
Volker Dierschke
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Welcher vogel ist das?
Édition
Herziene dr.
Éditeur
Utrecht: Tirion, 2014 | Autres éditions
256 p. : ill.
ISBN
9789052109442 (paperback)
Placing suggestion
598.3 (SISO) Vogels ; Vogelgidsen (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 38 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vogelgidsen zijn er in vele kleuren en formaten. Vaak hebben ze als nadeel dat ze te omvangrijk of te zwaar zijn om mee in het 'veld' genomen te worden. Of ze overdonderen de lezer met te veel informatie. Deze bezwaren gelden niet voor Volker Dierschkes Welke vogel is dat?; een handig en stevig boekje dat, zoals de ondertitel het aangeeft, zijn gebruiker in staat moet stellen om "170 vogels eenvoudig [te] determineren." Het gaat hier over de belangrijkste West- en Midden-Europese vogelsoorten.

Vooraan in het boekje worden de belangrijkste onderdelen en veerpartijen geïllustreerd aan de hand van een tekening van een geelgors; voor de elementen van de koptekening wordt een vuurgoudhaan gebruikt. Helemaal achteraan vindt de gebruiker een tekening van een wilde eend met bijzondere aandacht voor het verenkleed en een aantal schematische afbeeldingen die de relatieve grootte van een aantal vogels illustreren. In de (korte) inleiding wordt er o.a. aandacht besteed aan het belan…Lire la suite
Handzaam, aantrekkelijk boekje waarin informatie staat over ruim 440 vogelsoorten uit Europa. Voorin staat hoe je het boekje het beste kunt gebruiken. Ook wordt kort en duidelijk uitgelegd hoe je vogels kunt determineren. De vogels zijn gerangschikt op soort die met een kleur gecodeerd wordt (zangvogels, duiven, uilen, hoenders, steltlopers, watervogels). Per vogelsoort wordt de volgende informatie gegeven: Nederlandse en wetenschappelijke naam, trekgedrag, leefgebied, vluchtbeeld, broedinformatie, verspreidingskaart, silhouet, stemgeluid, grootte, verenkleed, vergelijkbare soorten, observatietips en wetenswaardigheden. Achter in het boek zit een register van soorten (Nederlandse en Latijnse naam). Tevens een overzicht van eieren op ware grootte. Snelle opzoek mogelijkheden, fraaie vormgeving en rijke kleurenillustraties zorgen ervoor dat dit boekje een lust voor het oog en zeer bruikbaar is. Kleine druk.

Suggestions