Livre
Néerlandais

De bijenkoning?

Waldemar Bonsels (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Maya de Bij en haar vriendjes zijn verbaasd als opeens een bijenkoning, koning Bokor, op bezoek komt met zijn dienaar. Maar zijn het wel echte bijen? Vierkant hardkartonnen prentenboek met felgekleurde illustraties, gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Bedrog
Titre
De bijenkoning?
Antécédent bibliographique
Waldemar Bonsels
Langue
Néerlandais
Éditeur
Schelle: Studio 100, 2017
[14] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie Maya
ISBN
9789462772267 (hardback)
Placing suggestion
Avontuur (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 40 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Alle bijen en hun vriendjes zijn stomverbaasd als op een dag koning Bokor, een bijenkoning, op bezoek komt samen met zijn dienaar, Botsy. Maar zijn het wel echte bijen? Of proberen die gemene wespen Bots en Bok weer eens bij de nectar in de bijenkorf te komen? Hardkartonnen vierkant prentenboek met afgeronde hoeken over Maya de Bij en haar vriendjes. De computeranimaties over dubbele pagina’s zijn hard en fel van kleur en gebaseerd op de animatieserie en zeker herkenbaar voor de vele fans. Het taalgebruik is afgestemd op de doelgroep. De blokken tekst, gemiddeld zes regels in een ruime, duidelijke letter zonder schreef, staan steeds links- of rechtsboven in de illustraties. Een dertien in een dozijn uitgave, die kinderen even plezier kan verschaffen, vanwege de herkenbaarheid van de figuren. Vanaf ca. 2,5 jaar.

À propos de Waldemar Bonsels

Jakob Ernst Waldemar Bonsels dit Waldemar Bonsels, né le 21 février 1880 à Ahrensburg (province du Schleswig-Holstein, Empire allemand) et mort le 31 juillet 1952 à Münsing (Bavière, Allemagne de l'Ouest), est un écrivain allemand de livres pour enfants. Il est surtout célèbre pour sa création du personnage de Maya l'abeille.

Biographie

Naissance et famille

Waldemar Bonsels naît le 21 février 1880 à Ahrensburg (province du Schleswig-Holstein).

Il est le deuxième de cinq enfants. Son père Reinhold Bonsels (1848-1923) abandonne sa pharmacie à Ahrensburg en 1884 et étudie…En lire plus sur Wikipedia