Livre
Néerlandais

Een nieuwe vriend

Waldemar Bonsels (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Maya ontmoet Dino de oorwurm, die dol is op knippen. Dat kan heel leuk zijn, maar soms maakt hij daarbij dingen stuk van andere dieren. Prentenboek met felgekleurde clichématige illustraties, gebaseerd op de animatieserie. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Vriendschap
Titre
Een nieuwe vriend
Antécédent bibliographique
Waldemar Bonsels
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Schelle: Studio 100, 2014
[16] p. : ill.
Note
Gebaseerd op de televisieserie Maya
ISBN
9789059169609 (hardback)
Placing suggestion
Vriendschap (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Als Maya ’s nachts naar de sterren kijkt, dwarrelt een sterretje naar beneden. Het is een uitgeknipt figuurtje, gemaakt door Dino de Oorwurm. Hij is dol op knippen. Hij knipt vliegers voor alle vriendjes van Maya. Maar daarbij maakt hij wel dingen stuk van andere dieren, zoals het web van Tekla de spin. Hij laat zelfs de mestbal van Ben en de klaprozen in de bloemenweide niet met rust. Daar zijn de vrienden niet blij mee. Gelukkig kan Dino het weer goedmaken als de dieren gevangen worden door Tekla. Uitgave van Studio 100, gebaseerd op de televisieserie over Maya de Bij. Een nogal van de hak-op-de-tak springend verhaal over Maya en haar vriendjes dat inhoudelijk weinig om het lijf heeft. Gebonden uitgave met grote kleurrijke computeranimaties die voor kinderen die de televisieserie kennen herkenbaar zijn. Ken je de serie niet, dan is het lastig te personages te herkennen. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Waldemar Bonsels

Jakob Ernst Waldemar Bonsels dit Waldemar Bonsels, né le 21 février 1880 à Ahrensburg (province du Schleswig-Holstein, Empire allemand) et mort le 31 juillet 1952 à Münsing (Bavière, Allemagne de l'Ouest), est un écrivain allemand de livres pour enfants. Il est surtout célèbre pour sa création du personnage de Maya l'abeille.

Biographie

Naissance et famille

Waldemar Bonsels naît le 21 février 1880 à Ahrensburg (province du Schleswig-Holstein).

Il est le deuxième de cinq enfants. Son père Reinhold Bonsels (1848-1923) abandonne sa pharmacie à Ahrensburg en 1884 et étudie…En lire plus sur Wikipedia