Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Ik ben heel veel liefde

Wally De Doncker (auteur), Fatinha Ramos (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Luna vraagt zich af waar ze vandaan komt. Was ze er wel geweest als haar ouders niet van elkaar gehouden hadden? Samen met haar ouders filosofeert ze er op los. Prentenboek met gestileerde kleurenillustraties en tekst in dialoogvorm. Vanaf ca. 4 t/m 8 jaar.
Sujet
Liefde, Familie
Titre
Ik ben heel veel liefde
Auteur
Wally De Doncker
Dessinateur
Fatinha Ramos
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2017
[44] p. : ill.
ISBN
9789059088238 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Luna’s ouders houden heel veel van elkaar, en daarom is Luna geboren. Maar zou ze wel geboren zijn als haar ouders elkaar niet tegen waren gekomen? Als papa van iemand anders had gehouden, zag Luna er waarschijnlijk anders uit, want dan had ze niet de kleur haren en ogen van haar moeder gehad. Ook opa en oma zijn een deel van haar, en de generaties daarvoor. Misschien heeft Luna wel een ridder als voorouder, of een prins! Ze is de som van heel veel mensen. Een filosofisch en tegelijk lichtvoetig verhaal over familie, liefde en de vraag waar we vandaan komen. De tekst is geschreven in eenvoudige zinnen. Met korte vragen en voor jonge kinderen goed te bevatten, eenvoudig geformuleerde antwoorden komt Luna steeds verder in haar denkonderzoek naar haar wortels. De dromerige gestileerde illustraties met een surrealistisch tintje van Fatima Ramos zijn geschilderd in warme herfstkleuren en ondersteunen de tekst. Eerder schreef de Vlaamse auteur o.a. het met de White Raven bekroonde 'Het begi…Lire la suite

Ik ben heel veel liefde

Luna neemt het woord. Ze vertelt dat ze geboren werd en stelt haar ouders voor als twee liefhebbende mensen. Daarna wordt het verhaal een gesprek tussen het meisje en haar mama en haar papa. In de dialoog is de tekst van Luna anders gekleurd dan de tekst van haar ouders.



Luna’s vragen over elkaar graag zien, over de liefde, over waar we vandaan komen en wie we zijn, geven het verhaal meteen een filosofische tint. De ‘wat als’-vragen doen ook haar ouders reflecteren, maar als zelfs de (over)grootouders erbij betrokken worden, wordt het verhaal een beetje complex voor Luna. De erfelijkheidsleer wordt dan even aangehaald en ook Adam en Eva komen ter sprake. Luna blijft maar vragen stellen tot ze plots beseft dat er ‘ontzettend veel mensen in haar zitten en daardoor ook heel veel liefde. Onnoemelijk veel liefde.’ Luna is een nieuwsgierige meid. Ze blijft almaar doorvragen en doordenken. Dat is wellicht zeer herkenbaar voor ouders van jonge kinderen. 



Lire la suite