101 dalmatiërs

Walt Disney (auteur)

101 dalmatiërs

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
De vijftien puppy's van Pongo en Perdita worden gestolen. Ze gaan op zoek en worden geholpen door veel andere dieren. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
101 dalmatiërs
Auteur
Walt Disney
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2012 | Autres éditions
[60] p. : ill.
ISBN
9789044733907 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Boekadaptie* van de Disney animatiefilm '101 Dalmatiërs'. Zowel voor de dalmatiër Pongo als voor zijn baasje Roger is het liefde op het eerste gezicht; Pongo 'trouwt' met Perdita en Roger met haar baasje Anita. Al gauw krijgt het eerste echtpaar vijftien pups. Een oude vriendin van Anita, Cruella DeVil, wil ze allemaal kopen, maar de pups zijn niet te koop. Omdat Cruella per se een mantel van echte dalmatiërvelletjes wil, laat ze pups stelen. Zal het Pongo en Perdita lukken om hun pups te bevrijden? De welbekende illustraties in kleur (fragmenten uit de Disney-film) staan over twee aflopende pagina's. De tekst doet voor het merendeel verslag van de gebeurtenissen die niet staan afgebeeld en bevat te veel bijvoeglijke naamwoorden en te lange zinnen. In het verhaal ontbreken de verbanden, waardoor er grote sprongen in het perspectief ontstaan en er voor de lezer veel vragen overblijven. Aantrekkelijk gewatteerd omslag. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Walt Disney

Walter Elias Disney dit Walt Disney (/wɔlt ˈdɪz.ni/) est un producteur, réalisateur, scénariste et animateur américain, né le En lire plus sur Wikipedia