Bambi

Walt Disney (auteur)
Public cible:
6-8 ans et plus
De kleine Bambi heeft een heerlijk leven in het bos totdat de jagers komen. Bewerking van het klassieke verhaal met tekenfilmillustraties in kleur. Vanaf ca. 5 jaar.
Titre
Bambi
Auteur
Walt Disney
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2001 | Autres éditions
[60] p. : ill.
ISBN
90-243-7835-4
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het jonge hertje Bambi groeit op tussen de andere dieren van het bos en leert al snel alle gevaren kennen. Als zijn moeder door de jagers wordt meegenomen, moet hij alleen verder. Als volwassen hert leert hij zijn grote liefde Feline kennen; hij krijgt met haar twee jonge hertjes en volgt zijn vader, de koning van het woud, op. Zeer vereenvoudigde en geromantiseerde bewerking van het bekende Bambi-verhaal (van Felix Salten), dat het vooral van de paginagrote illustraties uit de bekende Disney-verfilming moet hebben. Het verhaal wordt zeer fragmentarisch weergegeven en bevat veel te grote chronologische sprongen, die het voorlezen van de tekst niet eenvoudig maakt. De illustraties zijn flets en doen enigszins gedateerd aan, maar zullen (voor veel volwassenen) een sentimentswaarde hebben. De Disney-video behoort nog steeds tot een van de bestverkochte kindervideo's; helaas is het boek er een slap aftreksel van. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

À propos de Walt Disney

Walter Elias Disney dit Walt Disney (/wɔlt ˈdɪz.ni/) est un producteur, réalisateur, scénariste et animateur américain, né le En lire plus sur Wikipedia