Bande dessinée
Néerlandais

De kleine zeemeermin

Walt Disney (auteur)

De kleine zeemeermin

Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus, 9-11 ans et plus
Ballonstrip over het zeemeerminnetje Arie͏̈l, uitgegeven naar aanleiding van het verschijnen van de gelijknamige tekenfilm naar het sprookje van Andersen. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
De kleine zeemeermin
Auteur
Walt Disney
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Geïllustreerde Pers, 1994 | Autres éditions
48 p. : ill.
ISBN
90-542-8424-2

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stripverhaalversie van de gelijknamige Disneytekenfilm naar het beroemde sprookje van H.C. Andersen, over een zeemeermin die op een mensenprins verliefd wordt. Het verhaal van de tekenfilm wordt goed gevolgd, maar is sterk ingekort, waardoor veel van de sfeer van de film verloren gaat. De tekst, uitsluitend dialoog, is in ballonnen in de fel ingekleurde illustraties geplaatst, waarbij hier en daar geprobeerd wordt ook de liedjes weer te geven. De illustraties lijken erg op die uit de film, maar missen de sfeer en de beweeglijkheid. Voor hen die de film kennen, is dit boek een leuke opfrisser, anderen zal vooral veel van de grapjes ontgaan. Desalniettemin een leuke strip voor kinderen vanaf een jaar of acht.

À propos de Walt Disney

Walter Elias Disney dit Walt Disney (/wɔlt ˈdɪz.ni/) est un producteur, réalisateur, scénariste et animateur américain, né le En lire plus sur Wikipedia