Livre
Néerlandais

Jungle boek

Walt Disney (adaptateur), Rudyard Kipling (antécédent bibliographique)
Mowgli woont in de jungle. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera en Baloe hem naar het mensendorp brengen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Jungle boek
Autre titre
Disney jungle boek
Adaptateur
Walt Disney
Antécédent bibliographique
Rudyard Kipling
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The jungle book
Éditeur
Aartselaar: Deltas, 2013
[59] p. : ill.
ISBN
9789044738117 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mowgli het mensenkind wordt in de jungle van India opgevoed door een wolvenroedel. Als Shere Khan de tijger in de jungle verschijnt, willen Mowgli's vrienden Bagheera de panter en Baloe de beer hem naar het mensendorp brengen. Maar daar is Mowgli het niet mee eens, hij wil in de jungle blijven. Het verhaal is te zien op de grote, kleurrijke shots uit de tekenfilm, weergegeven over dubbele pagina's, met de tekstblokken in een rustig deel van de illustratie. Er is gebruikgemaakt van afsnijdingen, inzoomen en perspectivische verkortingen. De tekst geeft in vogelvlucht de verhaallijn van de tekenfilm weer. Er is daarbij nauwelijks gebruikgemaakt van dialogen, waardoor het verhaal niet gaat leven. Voor de fans van de film. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Walt Disney

Walter Elias Disney dit Walt Disney [ˈwɔːlt ˈdɪzni] est un producteur, réalisateur, scénariste et an…En lire plus sur Wikipedia