Australie͏̈ , 1929. Een Aboriginal die uit zelfverdediging een blanke kolonist neerschiet, vlucht de wildernis in.
Titre
Sweet country
Directeur
Warwick Thornton
Acteur
Hamilton Morris Bryan Brown 1947- Sam Neill
Langue
Anglais
Éditeur
Cherrypickers, © 2018
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2017
Durée
113 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
9789461875761
mooov

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Tweede speelfilm van de Australische regisseur Warwick Thornton (Samson & Delilah). Het verhaal speelt in 1929. Aboriginal Sam (Hamilton Morris) wordt door zijn rechtschapen baas uitgeleend aan diens nieuwe buurman (Ewen Leslie), een wrede en gewelddadige blanke kolonist. Wanneer Sam deze man uit zelfverdediging doodschiet, vlucht hij samen met zijn zwangere vrouw de wildernis in, achtervolgd door een groep politieagenten. De recensenten geven 3-5 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Krachtige, melancholieke western van Thornton (zelf Aboriginal) over racisme en de oprukkende 'witte beschaving' in Australië aan het begin van de vorige eeuw. Thornton simplificeert de geschiedenis niet tot een verhaal over daders en slachtoffers of over goed en slecht, maar laat de mens in al zijn grijstinten zien. Hard, maar vaak ook poëtisch en grappig.’ Genomineerd voor de Gouden leeuw (Beste film) in Venetië, winnaar van de Speciale Juryprijs

À propos de Warwick Thornton

Warwick Thornton, né le 23 juillet 1970 à Alice Springs (Australie), est un réalisateur, scénariste et directeur de la photographie australien.

Son premier long métrage, Samson et Delilah a remporté la Caméra d'Or au Festival de Cannes 2009.

Biographie

Filmographie

Comme réalisateur

  • 1996 : From Sand to Celluloid: Payback (aussi scénariste)
  • 2002 : Mimi (aussi scénariste)
  • 2005 : Green Bush (aussi scénariste)
  • 2007 : Nana (TV) (aussi scénariste)
  • 2009 : Samson and Delilah (aussi scénariste)
  • 2010 : Art+Soul (série télévisée)
  • 2011 : Stranded
  • 2013 : The Turning (segment Big World…En lire plus sur Wikipedia