Livre
Néerlandais

Grace : de biografie

Wendy Leigh (auteur)

Grace : de biografie

Het leven van prinses Gracia van Monaco (1929-1982), geboren in Amerika als Grace Kelly.
Sujet
Kelly, Grace
Titre
Grace : de biografie
Auteur
Wendy Leigh
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
True Grace
Éditeur
Amsterdam: Forum, 2007
313 p., [8] p. pl.
ISBN
9789022547687
Placing suggestion
Monaco 946.6 (SISO) Vorstenhuizen - Adel ; Vorstenhuizen - Adel (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Van de hand van Wendy Leigh verschijnt "dé" biografie van Grace Kelly, die niet het zoveelste levensverhaal biedt, maar waarvoor de auteur heel wat nieuws wist op te diepen. Niet voor niets is de Engelstalige titel True Grace: dit keer wordt de echte Grace Kelly getoond, niet enkel de publiekslieveling die de media al die jaren hebben voorgespiegeld aan de toeschouwers. Wendy Leigh ontmoette op haar zoektocht over de waarheid naar de mooie façade nog tientallen onaangesproken bronnen, die een heel ander licht doen schijnen op het gearrangeerde sprookjeshuwelijk.

Het boek valt uiteen in twee delen, met als cesuur het huwelijk met prins Rainier van Monaco in april 1956. Deel één gaat over Grace uit Philadelphia, het tweede over Haar Serene Hoogheid, Prinses Gracia van Monaco. Een appendix met haar horoscoop en een verslag van een grafoloog gaan een uitgebreide verantwoording en bronvermelding vooraf, waarna een register het boek afsluit. Een beperkt fotokatern vervolledi…Lire la suite
Biografie van prinses Gracia van Monaco (1929-1982), geboren in Amerika als Grace Kelly. Zij werd bekend als Hollywoodactrice en trouwde in 1956 met prins Rainier III van Monaco. Het paar kreeg drie kinderen. Het sprookjeshuwelijk bleek gedeeltelijk schijn: zo was er de ontrouw van Rainier, en voelde Grace zich niet altijd thuis in Monaco. In 1982 kwam ze bij een auto-ongeluk om het leven. De auteur schrijft in het voorwoord dat zij zich voor het schrijven van dit boek drie jaar heeft verdiept in het leven van Grace Kelly en met honderden mensen heeft gesproken. De biografie gaat ook in op de relaties die Grace Kelly had. Met een katern zwart-witfoto's, nawoord van de auteur, voetnoten, bibliografie en register. Over Grace Kelly verscheen eerder 'Een sprookjeshuwelijk : het ware verhaal van prinses Gracia en prins Rainier' van J. Randy Taraborrelli en 'Grace Kelly : het geheime verleden van een prinses' van James Spada.