Het koningsgraf

Wilbur Smith (auteur)

Het koningsgraf

Dans la série:
Zowel echte archeologen als een verzamelmaniak zijn in Egypte op zoek naar het verborgen graf van een farao.
Titre
Het koningsgraf
Auteur
Wilbur Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The seventh scroll
Éditeur
Amsterdam: Xander, 2015 | Autres éditions
532 p.
ISBN
9789401600408 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een vrijwel ontoegankelijk, onberoerd Egyptisch koningsgraf ontdekken, het blijft de avontuurlijke geesten aanspreken. In deze avonturenroman overkomt dat het archeologenechtpaar Duraid en Al Simma. En alsof dat niet voldoende was, bevat het graf ook 10 papyrusrollen vol geheimzinnige teksten van de mysterieuze architect en schilder Taita. Een van die rollen wijst op een sibillijnse manier de weg naar nog een ander onontdekt koningsgraf. Op een avond wordt Duraid vermoord en de papyrusrol gestolen. Weinigen waren van het bestaan ervan op de hoogte, maar die weinigen blijken nu net fanatici met veel geld te zijn. Al Simma neemt een Britse amateurarcheoloog onder de arm en er komt een zoektocht in twee schijfjes op gang, in een ontoegankelijk Ethiopisch gebied, beheerst door een adderkluwen van vijanden. Daarbij wordt de zoektocht bemoeilijkt door de spitsvondige teksten van Taita, die de technische inventiviteit van de zoekers zwaar op de proef stelt.
Een ongemeen boeiende avonture…Lire la suite
Duraid en zijn vrouw Royan, beiden archeologen, ontdekken in een papyrusrol aanwijzingen die naar een nog niet ontdekte graftombe in Ethiopië leiden. Maar er zijn meer kapers op de kust. De man wordt vermoord en de papyrusrol gestolen. Samen met een Engelse kunstverzamelaar gaat de vrouw op zoek naar de schat. Deze roman is een zelfstandig te lezen vervolg op 'Vallei der koningen'*. Het boek is spannend en vol actie. De schattenjagers krijgen te maken met opstandelingen, religieuze fanatici, natuurgeweld en gevaarlijke concurrenten. Het verhaal doet sterk denken aan films zoals 'Indiana Jones’. Kleine druk.

À propos de Wilbur Smith

CC BY 2.0 - Image by wilbur smithjimincairns

Wilbur Addison Smith, né le 9 janvier 1933 à Broken-Hill en Rhodésie du Nord et mort le 13 novembre 2021 au Cap (Afrique du Sud), est un écrivain et romancier sud-africain et britannique de langue anglaise.

Biographie

Wilbur Smith est né en Rhodésie du Nord, l'actuelle Zambie. Il vit depuis des années entre Le Cap et Londres. L'Afrique où il a passé la majeure partie de son existence est la source d'inspiration de ses nombreux romans.

Après de brillantes études, en Afrique du Sud, il devient un homme d'affaires puis un écrivain à succès.

Auteur de plus de trente ouvrages, Wilbur Smith est considéré comme le maître incontesté du roman d'aventures. Tous ses livres, traduits en vingt-sept langues, ont été des best-sellers mo…En lire plus sur Wikipedia