Livre
Néerlandais

Dieren- en plantengids voor onderweg

Wilhelm Eisenreich (auteur), Alfred Handel (auteur), Ute E. Zimmer (auteur)
Determineergids.
Sujet
Fauna, Flora
Titre
Dieren- en plantengids voor onderweg
Auteur
Wilhelm Eisenreich Alfred Handel Ute E. Zimmer
Langue
Néerlandais
Éditeur
Baarn: Tirion, 2000 | Autres éditions
558 p. : ill.
Note
Vert. uit het Duits
ISBN
90-5210-299-6
Placing suggestion
Europa 577.4 (SISO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 14 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wie met familie en kinderen een leerrijke wandeling wil maken, neemt allicht eens een natuurgids in de hand. Er zijn er nogal wat op de markt, sterk variërend qua diepgang en specialisme. Het doel van Dieren- en plantengids voor onderweg is thuis te geraken in de veelvormigheid van de natuur. Dat is toch wel veel hooi op één vork en de uitdaging hierbij is uiteraard een zinvolle selectie te maken. De auteurs kozen ongeveer 800 paddestoelen, planten, bomen, schelpen, insecten, vissen, vogels en zelfs zoogdieren. Hun selectie beoogt allicht de meest voorkomende soorten, maar daarbij is het een en ander -- zoals bv. het vergeet-menietje -- toch aan hun aandacht ontsnapt.

De auteurs beginnen het boekje met een algemene inleiding in de dieren- en plantensystematiek, gevolgd door een hele reeks glasheldere foto's met de korte beschrijving van enkele kenmerken, de leefomgeving, enkele bijzonderheden van planten en de levenswijze en voortplanting van dieren. De bloemplanten staan volge…Lire la suite
In deze natuurgids worden ongeveer 800 soorten planten en dieren behandeld. Het is een gids voor mensen met een zeer brede en relatief oppervlakkige belangstelling. Zo'n beetje alles wat men kan tegenkomen in de natuur in Europa wordt behandeld: planten, paddestoelen, ongewervelde dieren en hogere dieren. Van elke groep zijn er kleurenfoto's en beschrijvingen van de meest algemene of opvallende soorten. De indeling is eerst naar biologische groep en binnen de planten vervolgens naar bloemkleur. Er is verder geen determinatiesleutel, men zoekt de soort gewoon op door te bladeren. Wel begint de gids met een inleiding over de biologie van de verschillende soortengroepen. Deze uitleg is zeer kort en soms dubieus, maar afdoende voor de doelgroep. Met register op de Nederlandse namen en op de wetenschappelijke namen.

Suggestions