Livre
Néerlandais

De laatste roker : verhalen

De laatste roker : verhalen

Dans la série:
Genre:
Verspreide, veelal autobiografisch getinte verhalen uit de periode 1946-1991.
Titre
De laatste roker : verhalen
Auteur
Willem Frederik Hermans
Langue
Néerlandais
Édition
11
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2007 | Autres éditions
315 p.
ISBN
9789023427490 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bundel met twintig korte stukken van de schrijver (1921-1995), negentien verhalen en een tekst voor een kort toneelstuk, alle geschreven tussen 1946 en 1991, waarin het eigenzinnige, verrassende en buitengewoon virtuoze talent van Hermans in allerlei facetten tot zijn recht komt. Het zijn stukken waarin soms ook interessante autobiografische details opduiken: 'ik ben alleen geschikt om gelukkig te zijn in grote steden, in de herfst en tegen de avond'. De werkomstandigheden en de sfeer van de universiteitsstad Groningen, zijn werk en zijn leven in Amsterdam, Parijs en Canada zijn hier omstandig beschreven onderwerpen. Ook zijn opvattingen over het schrijverschap worden breed uiteengezet. De beperkingen van het Nederlands als taal voor auteurs en het land als woonplaats voor talentvollen komen origineel aan de orde. Kortom een bron van rijke informatie en een etaleren van een schrijverschap dat bewondering afdwingt. Gebonden; kleine druk.

À propos de Willem Frederik Hermans

Willem Frederik Hermans, né le 1er septembre 1921 à Amsterdam et mort le 27 avril 1995 à Utrecht, est un écrivain néerlandais qui est considéré comme l'un des auteurs majeurs de la seconde moitié du XXe siècle aux Pays-Bas aux côtés de Harry Mulisch et de Gerard Reve.

Biographie

Willem Frederik Hermans enseigna d'abord la géophysique à l'université de Groningue. Il a évoqué, sur un ton satirique, la vie universitaire dans Onder professoren (1975). Collaborateur des revues Criterium, Libertinage ou Podium, il tient une chronique dans le quotidien Het Parool sous le pseudonyme d'Age Bijkaart. Il publie son roman…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions