Bande dessinée
Néerlandais

Ontspoorde sprookjes

Willem Ritstier (scénariste), Jeff Broeckx (dessinateur), Willy Vandersteen (antécédent bibliographique)
Ballonstrips. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titre
Ontspoorde sprookjes
Scénariste
Willem Ritstier
Dessinateur
Jeff Broeckx
Antécédent bibliographique
Willy Vandersteen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2014
38 p. : ill.
ISBN
9789002251610 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Dit negende deel in de spin-off reeks 'Junior Suske en Wiske' staat helemaal in het teken van sprookjes. Onze heldjes gaan samen met oppas Lies en haar vriendje Tom picknicken, als ze ineens een magische trein tegenkomen. Die neemt hen mee naar Sprookjesland, alwaar de karakters ieder een grappige variant op een bekend sprookje beleven. Zo worden Sneeuwwitje, Roodkapje, de Schone Slaapster en Sjakie en de Bonestaak onder handen genomen met een vleugje humor. Hoewel deze titel niet AVI-gecertificeerd is, is het taalgebruik dusdanig dat het al op jonge leeftijd zelf gelezen kan worden. Het duidelijke lettertype en praktische albumformaat ondersteunen dit. Voor de te jonge kinderen is voorlezen een prima optie. Strippuristen zullen wellicht huiveren bij het gemak waarmee de originele strip wordt genegeerd (de hoofdfiguren kennen elkaar zo jong eigenlijk niet en er worden zonder probleem nieuwe karakters toegevoegd), maar voor kleine kinderen is het zeker een leuk avontuur. De tekeningen …Lire la suite

À propos de Willem Ritstier

Willem Ritstier (né en 1959) est un auteur de bande dessinée et illustrateur néerlandais. Il est particulièrement connu pour son activité de scénariste de bande dessinée en association au dessinateur Minck Oosterveer.

Biographie

Publications en français

  • Claudia Brücken (scénario), avec Minck Oosterveer (dessin), Le Lombard, 3 vol., 1990-1991.
  • Bob et Bobette Les Juniors, t. 8 : Les P'tits Astros (scénario), avec Ingrid Van Dijck (dessin), Standaard, 2014 (ISBN 978-90-02-02598-3).

Récompense

  • 2016 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Références

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions