Bande dessinée
Néerlandais

In space

Willem Ritstier (scénariste), Jeff Broeckx (dessinateur), Willy Vandersteen (antécédent bibliographique)
Ballonstrips. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Titre
In space
Scénariste
Willem Ritstier
Dessinateur
Jeff Broeckx
Antécédent bibliographique
Willy Vandersteen
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2013
40 p. : ill.
ISBN
9789002251603 (paperback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit achtste deel in de spin-off reeks 'Junior Suske en Wiske' beleven Suske en Wiske in hun fantasie en dromen allerlei spannende buitenaardse avonturen. Deze fantasie en dromen staan in balonnen met gegolfde omlijning, wat voor kinderen wellicht niet altijd duidelijk is. Hoewel deze titel niet AVI-gecertificeerd is, is het taalgebruik dusdanig dat het al op jonge leeftijd zelf gelezen kan worden. Het duidelijke lettertype en praktische albumformaat ondersteunen dit. Voor de te jonge kinderen is voorlezen een prima optie. Strippuristen zullen wellicht huiveren bij het gemak waarmee de originele strip wordt genegeerd (de hoofdfiguren kennen elkaar zo jong eigenlijk niet en er worden zonder probleem nieuwe karakters toegevoegd), maar voor kleine kinderen is het zeker een leuk avontuur. De tekeningen van Jeff Broeckx zorgen met de bekende stijl bovendien voor een onmiskenbaar Suske en Wiske-gevoel. Vanaf ca. 7,5 jaar.

À propos de Willem Ritstier

Willem Ritstier (né en 1959) est un auteur de bande dessinée et illustrateur néerlandais. Il est particulièrement connu pour son activité de scénariste de bande dessinée en association au dessinateur Minck Oosterveer.

Biographie

Publications en français

  • Claudia Brücken (scénario), avec Minck Oosterveer (dessin), Le Lombard, 3 vol., 1990-1991.
  • Bob et Bobette Les Juniors, t. 8 : Les P'tits Astros (scénario), avec Ingrid Van Dijck (dessin), Standaard, 2014 (ISBN 978-90-02-02598-3).

Récompense

  • 2016 : Prix Stripschap, pour l'ensemble de son œuvre

Références

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions