Livre
Néerlandais
Als een oorlogsveteraan in Alaska hoort dat zijn zoontje is gedood, begint hij een bloedige wraakactie die moet leiden naar de moordenaar van zijn oogappel.
Titre
Toen kwamen de wolven
Auteur
William Giraldi
Traducteur
Irving Pardoen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Hold the dark
Éditeur
Amsterdam: Lebowski, 2016 | Autres éditions
191 p.
ISBN
9789048834662 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Wraak in een plunjezak

ROMAN. Alaska is het nieuwe Wilde Westen. Het is een land van ontbering, achterdocht en heel veel geweld, leren we uit William Giraldi's wervelende Toen kwamen de wolven.

Wanneer Russell Core op een dag een brief krijgt van een vrouw die hem smeekt haar te helpen de botten van haar zoontje terug te vinden dat door een wolf is meegenomen, weet hij niet goed wat gedaan. Hij is een natuurschrijver en geen wolvendoder, al heeft hij lang geleden wel zo'n beest neergelegd, wat hem op eeuwige wroeging kwam te staan. Maar hij vertrekt toch, naar het noorden van Alaska, naar Keelut om precies te zijn, een fictief plaatsje waarvan de naam verwijst naar een mythologisch dier uit de Yupik-cultuur. Het is een grote, zwarte en grotendeels haarloze hond die mensen in het duister belaagt en opvreet, daarbij sporen achterlatend die in een mum van tijd weer in de sneeuw verdwijnen.

Dat William Giraldi Toen kwamen de wolven in Keelut laat spelen, is natuurlijk geen toeval. Het zwarte, ongrijpbare beest dat mensen tot bange, wild om zich heen schoppende - en schietende - wezens herleidt, maakt voor hem immers de essentie uit van Alaska. Medora, de vrouw die Core…Lire la suite

Thriller over wolven, wraakzucht en een incestueuze familietragedie. Het verhaal speelt zich af in Alaska en doet vanwege de geweldsscènes denken aan het werk van David Vann en Cormac McCarthy. Het plaatsje Keelut ligt diep in de wildernis van Alaska. De bewoners leven een hard bestaan; voor buitenstaanders is geen plaats in hun gemeenschap. Kort na elkaar verdwijnen drie jonge kinderen. Men denkt dat een roedel hongerige wolven de kinderen heeft meegesleurd. Medora Slone, wiens zoontje is verdwenen, doet een beroep op wolvenkenner Russel Core om de wolven te doden en de resten van haar zoontje op te sporen. Russel ontdekt dat de jongen niet door wolven maar door een mens is gedood. Als oorlogsveteraan Vernon Slone hoort dat zijn zoontje is vermoord, begint hij een bloedige wraakactie waarbij hij iedereen ombrengt op zijn weg om de moordenaar van zijn oogappel te vinden. Het in trefzekere, bijna ijzige stijl geschreven verhaal heeft een bloedstollend plot en een verrassende ontknoping…Lire la suite

À propos de William Giraldi

William Giraldi, né le 11 mai 1974 dans le Connecticut, est un écrivain américain.

Biographie

Il a grandi dans le New Jersey à Manvillepuis à Hillsborough Township (en). Il enseigne à l'Université de Boston, ville où il vit aujourd'hui avec sa femme et ses deux fils.

Romans

  • Le Corps du héros, Éditions Globe, 2018 ((en) Busy Monsters, W. W. Norton & Company, 2011)
  • Aucun homme ni dieu, Autrement, 2015 ((en) Hold the Da…En lire plus sur Wikipedia