Livre
Néerlandais

Shrek !

William Steig (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Shrek, het lelijke monster, gaat op zoek naar een nog lelijkere prinses om lang en afschuwelijk te leven. Prentenboek met waterverftekeningen en een gedeeltelijk rijmende tekst. Vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Shrek !
Auteur
William Steig
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Shrek !
Éditeur
Amsterdam: Vassallucci, 2001 | Autres éditions
[28] p. : ill.
ISBN
90-5000-614-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 14 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Shrek is niet wat de titel doet vermoeden. Hoewel net als in de film 'Shrek' een moerasmonster min of meer gedwongen de wijde wereld in trekt, vreemde figuren ontmoet en samen met een ezel een ridder verslaat om met de prinses te trouwen, zijn er wezenlijke verschillen. De fletse aquarellen vullen grove tekeningen en beslaan het grootste deel van een pagina, terwijl het verhaal ook zonder zou kunnen. De tekst is opgesmukt met dichterlijke vrijheden (rijmpjes, alliteratie) en veel bijvoeglijke naamwoorden die niet altijd even poëtisch zijn. Dit alles in combinatie met de negatieve hoofdpersoon maakt het boek een betwistbare poging om aan te sluiten bij het succes van de film. Dit laatste zal oorspronkelijk wel niet zo bedoeld zijn; het verhaal stamt al uit 1990 (en won toen een Zilveren Penseel), maar het moment van uitgeven stemt wel tot nadenken. De inhoud komt echter wel tegemoet aan de behoefte van kinderen om een lekker griezelig (maar niet tè) verhaal te lezen. Vanaf ca. 6 jaar; …Lire la suite

À propos de William Steig

William Steig, né le 14 novembre 1907 à New York, mort le 3 octobre 2003 à Boston, est un prolifique auteur américain, de bande dessinée, puis de littérature d'enfance et de jeunesse. Il est le père du flûtiste de jazz Jeremy Steig.

Biographie

Sa carrière commence en vendant ses premiers dessins au New Yorker en 1930.

Il est notamment l'auteur de Shrek ! (1990), un livre d'aventures illustré relatant les aventures d'un ogre vert. Ce personnage inspira Shrek, film en images de synthèse. Les auteurs de Shrek 2 et Shrek le troisième lui rendirent hommage en incorporant « In memory of William Steig » dans les génériques des films.

En 1970, il est lauréat de la Médaille Caldecott pour Sylvester an…En lire plus sur Wikipedia