Livre
Néerlandais

Een blik vol passie

Willy Bogaerts (auteur), Steven Bogaerts (auteur)
Een groot Belgisch bedrijf huurt een kolonel in voor een bewakingsopdracht, waardoor deze verstrikt raakt in een complot, waarbij ook andere bedrijven en het internationale terrorisme zijn betrokken.
Titre
Een blik vol passie
Auteur
Willy Bogaerts Steven Bogaerts
Langue
Néerlandais
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2005
310 p.
ISBN
90-6306-510-8

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het debuut Een blik vol passie van Bogaerts illustreert dat een goed doordachte en complexe intrige op zich niet voldoende is. Te veel personages op oppervlakkige wijze getekend maakt de lezing vluchtig en weinig beklijvend. Niet zozeer de intrige, dan wel de authenticiteit van de personages, dialoog en sfeer maken het succes uit van een roman. Bogaerts introduceert op het einde van zijn roman zowaar een organigram van de maatschappij waar het allemaal om te doen is, maar dit praktisch toemaatje kan de passie voor deze thriller rond moord en gesjoemel met internationale organisaties, de maffia en staatsveiligheid niet van de ondergang redden. Te weinig inleving en sfeerschepping maken deze roman tot een 'also ran in the races'. De knappe aanzet van het eerste hoofdstuk laat evenwel verhopen dat de auteur meer in huis heeft. [Staf Schoeters]
Een groot Belgisch bedrijf huurt een kolonel in voor een bewakingsopdracht, waardoor deze verstrikt raakt in een complot, waarbij ook andere bedrijven en het internationale terrorisme zijn betrokken. Hij probeert samen met een stagiaire de zaken op te helderen, maar komt daarbij in conflict met de politie. Het verhaal is zeer ingewikkeld en wordt bovendien zeer ingewikkeld verteld door middel van werkelijk talloze kleine hoofdstukjes van enkele pagina's die heen en weer springen tussen personen, tijden en plaatsen. Het boek is geschreven in nogal vreemd aandoend Nederlands: iemand die opbelt heet een 'oproeper', een gezicht 'staat heiig', men zwijgt 'als vermoord', 'van uw lijf schudden' (uit de mouw schudden?), 'ingehaakt' i.p.v. op de haak gelegd na een telefoongesprek, en een Arabische terrorist heet Sylvester. Normale druk.

Suggestions