Livre
Anglais

Lean on Pete : a novel

Willy Vlautin (auteur)
Een 15-jarige Amerikaanse weesjongen neemt een racepaard dat op de nominatie staat gedood te worden mee op zijn lange zoektocht naar zijn tante.
Titre
Lean on Pete : a novel
Auteur
Willy Vlautin
Langue
Anglais
Éditeur
London: Faber and Faber, 2011 | Autres éditions
277 p.
ISBN
9780571235735 (paperback)

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 10 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het boek is een logisch vervolg op twee eerder verschenen romans van deze auteur ('The motel life' en 'Northline'*) die allebei over Amerikanen uit kansarme milieus gaan. De hoofdpersoon en de ik-verteller van dit nieuwe boek is Charley, een jongen van vijftien die zichzelf moet redden. Kort na zijn verhuizing maar Portland, Oregon, overlijdt zijn vader die ook toen hij nog leefde weinig aandacht aan zijn zoon gaf. Om te overleven vindt Charley een baantje bij een racepaardeneigenaar en als hij een lange zoektocht naar zijn tante begint, neemt hij het paard 'Lean On Pete' dat op punt staat gedood te worden mee. De roman staat vol treurige momenten en de meeste hebben te maken met de eenzaamheid van de jongen die het paard als zijn enige vriend ziet. Het is een pakkend boek, geschreven in eerlijke en harde taal in de stijl van John Steinbeck en 'Dirty realism'. De schrijver is oprichter, tekstschrijver en zanger van Richmond Fontaine, een band uit Portland, Oregon. In 2006 treedde hij …Lire la suite

À propos de Willy Vlautin

Willy Vlautin, né en 1967 à Reno dans le Nevada, est un écrivain américain. Il est aussi auteur-compositeur et chanteur du groupe de country alternative Richmond Fontaine depuis 1994. Il vit aujourd'hui à Scappoose dans l'Oregon.

Biographie

Romans

  • Motel life, Albin Michel, 2006 ((en) The Motel Life, 2006)
  • Plein nord, Albin Michel, 2010 ((en) Northline, 2008)
  • Cheyenne en automne, 13e note éditions, 2012 ((en)…En lire plus sur Wikipedia